Duhovnost

PONOVNO POMIRENJE

Ovo je dokaz Božje ljubavi Bog želi biti tvoj Otac, tvoja sigurnost. On želi biti tvoj život, jer bez njega, život će postati besmislen i mrtav…

Foto: Shutterstock

 

Bog se nikada ne treba miriti s nama jer nikada nije ljut On je uvijek ljubav i ta se ljubav nepresušnim bujicama obilno prelijeva preko nas. Mi smo potrebni pomirenja s Bogom. Onoga trenutka kad se čovjek, koji se grijehom udaljio od Boga, ponovno Njemu vrati, pomirenje je već gotova činjenica. Kada se izgubljeni sin vrati svome Ocu, ne mora se najprije zauzimati za svoju stvar kako bi bio primljen kao sin. Otac ga je cijelo vrijeme čekao i čeznuo za njim. Mi vrlo lako pomiješamo ‘kruške i jabuke’. Vjerujemo da Bog za nas ne mari, iako zapravo mi ne marimo za Njega.

Bog želi biti tvoj brat, želi ti pružiti istinu i smisao, On sâm želi biti tvoj život.

Da se Bog ne želi brinuti za nas, ne bi nas ni stvorio i ne bismo ni postojali. Samo naše postojanje jest dokaz da na nas misli i da nas ljubi. Grijeh je što ne marimo za Boga. A nije Bog onaj koji kažnjava grijeh, grijeh kažnjava sam sebe. Bog želi biti tvoj Otac, tvoja sigurnost. Odbaciš li Ga, postat ćeš preplašen i zabrinut. Bog želi biti tvoj brat, želi ti pružiti istinu i smisao, On sâm želi biti tvoj život. Ako Ga ne pustiš u svoj život, postat ćeš razočaran i nezadovoljan. Tvoj će život postat besmislen i mrtav. Bog ti nudi svoga Duha kako bi s tobom ostvario zajedništvo. Ne prihvatiš li ono što ti Bog nudi, osjećat ćeš se osamljen i izoliran.

Tko koga kažnjava?

 

Autor: Wilfrid Steinssen

Izvor: facebook

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh