Osobni razvoj

RADUJ SE

Ovako neka započnu tvoja jutra u ovo uskrsno vrijeme Aleluja!

Foto: Pixabay

 

Jutarnje buđenje u uskrsno vrijeme može imati posebnu simboliku i dubinu. Umjesto da se kotrljate iz kreveta i strepite od dana, to može biti sveto vrijeme molitve, uživanje u sjaju uskrsnuća.

Dom Prosper Gueranger u svome veliko djelu Liturgijska godina objašnjava kako to možemo učiniti:

Tijekom uskrsnog vremena kršćanin će se ujutro pri buđenju sjediniti s Crkvom, koja nam u svom uredu Jutrenja govori ove svečane riječi, koje su zborovi redovnica i redovnica diljem svijeta pjevali tijekom duboke tišine noć.

Uistinu je Gospodin uskrsnuo, aleluja!

Nakon izgovaranja ove kratke molitve poslije buđenja, može se napraviti kratka meditacija o Isusovom uskrsnuću.

(Kršćanin) će duboko obožavati Sina Božjega, koji će ustati iz Groba okružen blistavim zrakama svog velikog trijumfa. Pozdravit će ga s oduševljenom radošću, kao božanskog Sina Pravde, koji ustaje nad svijet, da ga izbavi iz tame grijeha i obasja svjetlošću milosti. S tim mislima duboko utisnutim u njegov um, on (kršćanin) mora učiniti svoja prva vjerska djela, unutarnja i vanjska, čime započinje dan.

Tijekom uskrsnog razdoblja pokušajte iskoristiti simboliku buđenja u zoru i prisjećanja na ljepotu i slavu Isusova uskrsnuća,

Philip Kosloski  za portal Aleteia; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh