Duhovnost

HUMAČKI FRATRI

VIDEO U svemu gdje ne može čovjek, Bog može u Isusu Kristu Kad posumnjamo i kad razočarani pokušamo bježati na neke druge putove života, bez Isusa, On će nas potražiti, milosrdno i s ljubavlju će nas susresti i s nama podijeliti sve naše sumnje i tegobe. Da uvijek nanovo uzmognemo reći i moliti: „Ostani s nama Gospodine!" uskrsli i milosrdni!

Foto: j.chizhe, Shutterstock

Foto: j.chizhe, Shutterstock

 

Humački fratri odaslali su predivnu uskrsnu čestitku koju vam prenosimo u cijelosti.

USKRSNUO JE!” To je poruka da s Kristom uskrslim ima dalje i više od Kalvarije, od križa, od smrti i od groba. Da ima dalje od naših suza, beznađa, zdvajanja i očajanja, od naših sumnji i u Boga i u ljude i od sveopće nevjere kako ne može biti bolje, ni danas ni sutra. Uskrsna zvona i uskrsni aleluja, poručuju da Bog i Božje milosrđe ima, može i hoće dalje.

Što čovjek ne može, Bog može

U svemu gdje ne može čovjek, zbog grijehom otvrdnuloga srca i pameti, zbog svoje ljudske slabosti i propusta. To što ne može čovjek, Bog je učinio u Isusu Kristu Sinu svome koji je radi nas i radi našega spasenja postao čovjek, raspet, umro i pokopan.

Oslobodio nas straha od smrti i propasti vječne

„Uskrsnuo je!” Vratio nam je poljuljane nade. Izbavio nas je iz provalija. Oslobodio nas straha od smrti i propasti vječne. „Uskrsnuo je!” Ima dalje i ima više. Dotakni moje rane Toma nevjerni, poručuje Uskrsli. Osuši suze Marijo Magdaleno. Otvorite od straha zatvorena vrata, učenici. Potrčite sa Ivanom i Petrom, grob je prazan. Isus je živ, uspostavljen je novi Božji poredak i novi put povijesti..„Ja sam Put, Istina i Život!”

Ostani s nama Gospodine

Otvorena su vrata Neba! Kad posumnjamo i kad razočarani pokušamo bježati na neke druge putove života, bez Isusa, On će nas potražiti, milosrdno i s ljubavlju će nas susresti i s nama podijeliti sve naše sumnje i tegobe. Da uvijek nanovo uzmognemo reći i moliti: „Ostani s nama Gospodine!” uskrsli i milosrdni! On će ući u naš život, sjesti za naš stol, udijeliti će nam svoj uskrsni blagoslov i „razlomiti kruh”, da ga prepoznamo u misi. Da možemo govoriti i svjedočiti: „Nije li srce gorjelo u nama kad nam je tumačio Pisma, o njegovom križu i uskrsnoj pobjedi.

Aleluja

On će nam pomoći da se vratimo njegovoj Crkvi i njegovoj i našoj majci Mariji. Svima vama draga braćo i sestre, želimo obilje Božjega milosrđa i uskrsnog blagoslova. Da bismo snagom njegova uskrsnuća i mi zajedno s njime u našem svijetu i vremenu mogli biti „lice milosrdnoga Oca!” Na dobro vam došao i bio vama svima, sada i dovijeka Krist Uskrsli „Sretan Uskrs! Aleluja!”, žele Humački fratri.

Za Book.hr priredila A. P.

PREPORUKA! Knjiga „Vidljivi Bog“ (II., prošireno izdanje) autora p. Marka Glogovića.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh