Preporučamo

NOVA KNJIGA

P. Marko Kornelije Glogović: „Vidljivi Bog – O tajnama slike Božjega Milosrđa“ (II., prošireno izdanje) Sigurni smo da nijedna knjiga ne donosi tako iscrpno tumačenje tajni koje se kriju iza slike Milosrdnog Isusa kao što to čini pater Marko Kornelije Glogović u svojoj knjizi „Vidljivi Bog“

P. Marko Kornelije Glogović „Vidljivi Bog - O tajnama slike Božjega Milosrđa“ (II. prošireno izdanje)

Mnogo se je pisalo i mnogi su pisali o tajnama neiscrpnog Božjeg milosrđa, o sv. Faustini i onome što je Gospodin poručio svijetu preko te skromne redovnice. No sigurni smo da nijedna knjiga ne donosi tako iscrpno tumačenje tajni koje se kriju iza slike Milosrdnog Isusa kao što to čini pater Marko Kornelije Glogović u svojoj knjizi „Vidljivi Bog“.

Slika je svojevrstan egzorcizam

Pater Marko tako u predgovoru piše:

Istražujući povijest slike i katehezu koju skriva, kao da sam mrvicu spoznao u kakvim je mukama bila sestra Faustina, neprestano slušajući nalog Gospodina Isusa da naslika tu sliku. Mjesecima sam uza se nosio bilježnicu, meditirao, zapisivao… U vrijeme klanjanja, svete mise, na hodočašću, u šetnji, u čekaonici u ambulanti, kupujući, blagujući, družeći se… Čak sam se i noću budio da bih zapisao misao, da mi ne umakne iz uma. (…)

Tko god uzme u ruke knjigu „Vidljivi Bog“, moći će, zajedno s autorom, proživjeti njegovo iskustvo Božjega milosrđa. Slika koju je Isus naredio sv. Faustini da ju naslika, svojevrstan je egzorcizam i pred nju bismo trebali dovoditi sve zarobljene. Osim detaljne analize slike, autor u knjizi donosi i nekoliko pobožnosti, kao što su pobožnost za domovinu i narod, molitva Majci Milosrđa, pobožnost za svetost svećenika, pobožnost za spas nerođene djece pred pobačajem, sedmodnevnica Božjem milosrđu…

Jedan pogled na tu sliku…

Slika Milosrdnog Isusa središte je nauka o Božjem milosrđu. Jedan pogled na tu sliku može promijeniti i tvoj život. Svaki je čovjek pozvan upravo na to – otkriti ljepotu Kristova lika i hitnost i ozbiljnost poruke što ih skriva ta jedinstvena slika!

Slika nije klasična aheropita, odnosno slika nenačinjena ljudskom rukom, kao, npr., slika Gospe Gvadalupske. Ali gotovo da jest! Čitaj i otkrit ćeš zašto. Otkrij ljepotu Kristova lika i hitnost i ozbiljnost poruke što ih skriva ta jedinstvena slika! Ona ne prikazuje samo Isusa od jučer, kakav je bio pred apostolima: ona nam predaje Isusa od danas, za nas – danas. Mi smo danas uistinu sretni i privilegirani jer se upravo u naše vrijeme ta slika ponovno otkriva! (Autor)

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Osnovne informacije

Naslov: „Vidljivi Bog – O tajnama slike Božjega Milosrđa” (II. prošireno izdanje)
Autor: P. Marko Kornelije Glogović
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2019.
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 183
Uvez: meki
Veličina knjige: 13,2 x 20,3 cm

Najčitanije

Na vrh