Osobni razvoj

OSLOBODI SE NEGATIVNOSTI

Ovako možeš obogatiti svoju dušu Loše vijesti, negativni ljudi i obični svakodnevni problemi lako mogu pokvariti raspoloženje. No, uvijek si možeš obogatiti život…

Ovako možeš obogatiti svoju dušu

Kako bi ti život bio bolji, trebaš ga obogatiti lijepim i inspirativnim stvarima. Trebaš li danas ispuniti svoju dušu? Isprobaj ove načine i osjeti kako ti duša ponovo diše.

Posjeti muzej

Velika blaga, otajstva i artefakti očekuju te u bilo kojem od brojnih muzeja u tvojoj blizini. Sigurno postoji neki koji odgovara tvojim interesima, od povijesti umjetnosti do znanosti i sporta.

Nauči nešto novo

Svi imamo neko područje u kojem smo uspješni. Ali postoje i brojna područja o kojima ni ne razmišljamo, ili nam se baš i ne sviđaju. Okreni novo poglavlje u svom životu i uči o bilo čemu što ti djeluje zanimljivo. Postoji čitavi novi svijet koji može proširiti način na koji razmišljaš.

Poslušaj koncert klasične glazbe

Koncert klasične glazbe može te ispuniti čak i ako ne uživaš u glazbi. Sama izvedba može biti najdirljivija i najinspirativnija stvar koju ćeš ikada vidjeti.

Odvaži se na nešto novo

Promjena može djelovati zastrašujuće, ali je neophodna za osobni rast i razvoj. Vjerojatno ćeš morati izaći iz svoje sigurne zone, ali bit će vrijedno toga. Istrči maraton, skoči u bazen s najviše daske, učini nešto što još nikada nisi.

Napiši pjesmu

Pjesme ti vjerojatno djeluju kao duboke, artikulirane misli poznatih autora, ali mogu biti i jednostavne. Stavi svoje osjećaje na papir i vidi kamo će te to odvesti. Ovo iskustvo obogatit će ti život i dušu.

Nauči novu vještinu

Stalno govoriš kako bi htio naučiti španjolski ili početi obrađivati drvo? Što te sprječava? Učenje nove vještine ispunjava um, dušu i tijelo.

Upiši se u neku radionicu

Postoje radionice za različite stvari, od izrade keramike do satova plesa. Ne samo da će te prosvijetliti, nego ćeš vjerojatno steći i neke nove prijatelje.

Intervjuiraj nekoga kome se diviš

Svi imamo neki uzor. Bez obzira na to gdje se nalazimo u životu, postoji osoba koju poštujemo. Razgovor s tom osobom, bez obzira koliko kratak i neformalan, može biti ključ za primanje relevantnih informacija i od neprocjenjive mudrosti za održavanje duše i uma.

Brini o sebi i o svom napretku

Jedan od najboljih načina da ispuniš dušu je poduzimanje odgovarajućih koraka da napuniš svoje tijelo i um. Koraci uključuju iznošenje pozitivnih stvari o sebi, uzimanje dovoljno odmora, shvaćanje vlastite vrijednosti i talenta. Posjeti knjižnicu kako bi zadržao svoj um i dušu na najvišoj razini.

Izvor: Beliefnet.com

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh