Duhovnost

POZNAVANJE PUNINE RADOSTI

Ovako će te Bog osloboditi od grijeha te će u tebi izbiti radost Molimo Gospodina upravo sada: „O, Oče, slažem se s tobom u vezi s mojim grijehom. Smrad mojega kompromisa dopro je do neba i znam da on mora trenutačno nestati!”

Ovako će te Bog osloboditi od grijeha te će u tebi izbiti radost

Ovako nas Bog izbavlja od težnje prema grijehu

Riječ Božja otkriva kako nas Bog izbavlja od težnje grijeha u našem životu:


„Njegova božanska snaga obdarila nas je svime što je potrebno za život i pobožnost, pravom spoznajom onoga koji nas je pozvao vlastitom slavom i moći. Tim nas je obdario skupocjenim i najvećim obećanim dobrima, da po njima, umaknuvši pokvarenosti koja je zbog opake požude u svijetu, postanete dionici božanske naravi” (2 Pt 1,3-4).

Kakva divna, oslobađajuća istina! Bog dolazi k nama u našem zavedenom, sputanom stanju sa snažnim obećanjima potpunog izbavljenja. On kaže: „Obvezujem se izbaviti te i čuvati od grijeha i dati ti novo srce da mi budeš poslušan. Sad dopusti da te moja obećanja dohvate.”

Ti kršćani umaknuli su grijehu jer su primili božansku snagu

Izvođeni smo iz našega grijeha kad se držimo Božjih obećanja. Razmislite o tome na trenutak. Petar govori da su vjernici kojima se obraća u ovoj Poslanici „umaknuli pokvarenosti koja je zbog opake požude u svijetu”. Ti kršćani umaknuli su grijehu jer su primili božansku snagu – život i pobožnost – po vjeri u njegova obećanja!

Molitva za odreknuće od grijeha i primanje radosti

Ljubljeni, vaš Otac želi da upoznate puninu radosti u Kristu. Dopustite Duhu Svetom da uđe u dubinu vašega bića i ukloni sve što nije slično Kristu. Tada će izbiti ta radost!

Molite Gospodina upravo sada: „O, Oče, slažem se s tobom u vezi s mojim grijehom. Smrad mojega kompromisa dopro je do neba i znam da on mora trenutačno nestati! Primam tvoj drag, božanski ultimatum i stavljam sve pred tebe. Zapali u meni sve što je pokvareno i neka tvoja obećanja preuzmu moje srce.”

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh