Najave

1. VELJAČE U RIJECI

Otvorenje Europske prijestolnice kulture

Foto: Shutterstock

 

Početkom veljače Rijeka će ponuditi više od 70 događaja za sve uzraste, ukuse i želje. Program se odvija na preko 30 lokacija u središtu Rijeke i u njemu nastupaju brojnu glazbenici, DJ-i, dramski umjetnici, vokalisti, djeca, umirovljenici…

Tri glavne teme

U sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, Rijeka gradi i otvara nove zgrade i objekte kulture sufinancirane sredstvima iz fondova Europske unije. Najveća hrvatska luka postat će domaćin umjetnicima svjetske, europske i hrvatske kulturne scene.

Kulturni program predstavlja Rijeku i njezine specifičnosti Europi. Tri glavne programske teme izabrane su kao simbol ispreplitanja identiteta Rijeke i suvremene Europe: voda, rad i migracije. Izložbe, predstave, opere, konferencije, koncerti, predstavljanje knjiga, sve to u sebi sadrži simbole grada Rijeke.

Dodatni programi uključivat će edukacije, društveno-kulturne akcije, podižu svijest o ekologiji te uključuju građane u odlučivanje o projektima koji su široj zajednici najpotrebniji.

Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh