Aktualnosti

SKULPTURA KANADSKOG UMJETNIKA

Otkriven spomenik migrantima na Trgu sv. Petra u Vatikanu „Želio sam to umjetničko djelo ovdje, na Trgu svetoga Petra, kako bi sve podsjetilo na evanđeoski izazov prihvata“ – rekao je papa Franjo

Otkriven spomenik migrantima na Trgu sv. Petra u Vatikanu

Foto: Vatican Media

 

Nakon jučerašnjega misnoga slavlja, papa Franjo je uputio pozdrav svim prisutnima na Trgu svetoga Petra koji su sudjelovali u molitvi i obnovili pažnju Crkve prema različitim kategorijama ranjivih osoba u pokretu. Napomenuo je također da su proslavili Svjetski dan migranata i izbjeglica u zajednici s vjernicima svih biskupija u svijetu, potvrdivši time potrebu da nitko ne bude isključen iz društva, bilo da je riječ o pridošlici ili o građanima koji već dugo stanuju na nekom području.

O skulpturi

Sveti je Otac potom najavio otkrivanje skulpture na glavnom vatikanskom trgu, kojoj su tema riječi iz Poslanice Hebrejima: „Gostoljublja ne zaboravljajte; njime neki, i ne znajući, ugostiše anđele!“ (Heb 13,2) Ta skulptura kanadskoga umjetnika Timothyja P. Schmalza, načinjena od bronce i gline, prikazuje skupinu migranata iz različitih kultura i povijesnih razdoblja. „Želio sam to umjetničko djelo ovdje, na Trgu svetoga Petra, kako bi sve podsjetilo na evanđeoski izazov prihvata“ – rekao je papa Franjo.

Na kraju je Sveti Otac napomenuo da će sutra u Kamerunu započeti susret nacionalnoga dijaloga, kojemu je cilj pronaći rješenje za tešku krizu koja godinama pritišće tu afričku zemlju. Osjećajući se blizu patnjama i nadama dragog kamerunskog naroda, pozivam sve na molitvu kako bi taj dijalog bio plodan i doveo do pravednog i trajnog mirovnog rješenja, na dobrobit svih. Neka Marija, Kraljica mira, posreduje za nas – zaključio je papa Franjo te s vjernicima izrekao molitvu Anđeoskog pozdravljenja.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh