Duhovnost

OTKRIVAMO POZADINU JAVNIH NAPADA NA BLAŽENU DJEVICU MARIJU // Zašto Đavao mrzi Mariju Zazivanje Blažene Djevice Marije često uzrokuje burne reakcije kod opsjednute osobe

Zašto Đavao mrzi Mariju

Foto: Shutterstock

 

Talijanski svećenik Sante Babolin kaže da Sotona stoji iza nekoliko nedavnih napada na Djevicu Mariju diljem svijeta, navodeći da se od nje najviše boji tijekom egzorcizma.

„Na temelju svojeg iskustva, a dosad sam izveo 2300 obreda istjerivanja đavla, mogu reći da zazivanje Blažene Djevice Marije često uzrokuje burne reakcije kod opsjednute osobe“, rekao je Babolin.

Velečasni Babolin, koji predaje na Sveučilištu Gregorijana u Rimu, kaže da „nakon što napadi nevjernika nisu uspjeli, sada, da bi se uznemirio i zbunio katolički puk, slijede napadi na Djevicu Mariju, koju Đavao mrzi“. Izdvaja nedavne događaje u kojima je Blažena Djevica Marija izvrgnuta ruglu, poput španjolskoga „transrodnog“  izvođača Borje Casillasa, koji se je na karnevalu maskirao u Djevicu Mariju i rugao joj se u svojoj izvedbi, kao i žene koja je odjevena u Djevicu Mariju simulirala pobačaj tijekom prosvjeda u Argentini.

Talijanski egzorcist iznosi „kao dokaz mržnje“ Đavla prema Majci Božjoj to što mu je, kad je prizivao u pomoć Blaženu Djevicu Mariju tijekom egzorcizama, Đavao odgovorio: „Ne mogu ju više podnijeti (Mariju), kao što ne mogu više podnijeti niti tebe.“

Sante Babolin napominje da „Drugi vatikanski sabor proglašava da je Marija, Adamova kći, po prihvaćanju božanske objave, postala Majka Božja te je svim srcem i čista od svakog grijeha prihvatila spasonosnu Božju volju, posvema se posvetivši kao sluškinja Gospodinova djelu i poslanju svojeg Sina“.

Egzorcist izdvaja odlomak iz Postanka, koji se čita u obredu egzorcizma, u kojem Bog kaže zmiji da će joj „ona zgaziti glavu“. Pri obredu egzorcist kaže đavlu: „Zmijo, najlukavija od svih stvorenja, više nećeš obmanjivati ljudsku rasu, progoniti Crkvu, mučiti Božje odabranike i rešetati ih kao pšenicu. (…) Sveti znak križa zapovijeda ti, kao i snaga otajstva kršćanske vjere… Preslavna Majka Božja, Djevica Marija, zapovijeda ti; ona koja je po svojoj poniznosti od samog trenutka svojega bezgrešnog začeća zgazila tvoju oholu glavu.

Babolin također veli da se „najjača reakcija“ đavla tijekom obreda istjerivanja događa „kad mu se govori o Gospinim ukazanjima“. Zbog toga Babolin često spominje sveto Ime Marijino, s njezinim naslovima Gospe Lurdske, Gospe Fatimske i Gospe Gvadalupske. U posljednjem slučaju koristio je formulaciju: „Sveta Marijo, Gospo Gvadalupska, Kraljice Tepeyaca…“

Upozorava i da  je „instrument koji (Đavao) koristi da bi nas namamio – novac, budući da on nudi mogućnost zadovoljenja nagona koji su povezani sa zadovoljstvom i moći“. Sotona „nas podvrgava manipulaciji istinom i nudi nam blještavilo svijeta, pokazujući nam svoju verziju ‘istine’ i obećavajući nam trenutno zadovoljenje naših želja“. „Kao i u svakoj komunikaciji, osjetila vida jača su od osjetila sluha i s vremenom zamamna slika blještavila svijeta u nama nadjača riječ, odnosno ta slika stalno u nama pobuđuje želju, dok god ona ne prevlada“, tvrdi Babolin.

Talijanski egzorcist snažno potiče sve katolike da brane vjeru od napada i da organiziraju i sudjeluju u molitvenim događajima, mole Krunicu i slave mise na mjestima na kojima su počinjeni napadi na našu Gospu.

Izvor:  Catholic News Agency

Prijevod: Josip Sinjeri (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh