Vijesti

OTAC TOM OTET JE PROŠLE GODINE // Najnovije informacije govore da je oteti salezijanski svećenik još živ!

Otac Tom otet je prošle godine, tijekom napada na kuću Misionarki ljubavi, kada su ubijene i četiri redovnice…

Otac Tom Uzhunnalil otet je prošle godine u Jemenu. Prema najnovijim informacijama, dužnosnici Jemena tvrde da je još uvijek živ i da ga nastoje osloboditi.

Otac Tom otet je prošle godine

Otac Tom otet je prošle godine, tijekom napada na kuću Misionarki ljubavi, kada su ubijene i četiri redovnice. Cijeli je slučaj pridobio međunarodnu pozornost, kada su se počele širiti vijesti da će biti razapet na Veliki petak. Od tada su u javnosti prikazane brojne fotografije i video-prikazi oca Toma, na kojima moli za pomoć.

Nitko nije službeno preuzeo odgovornost za otmicu

Zadnji je video objavljen u svibnju – otac Tom je rekao na engleskom da je indijska Vlada nekoliko puta kontaktirana u vezi s njegovim puštanjem na slobodu, te da je kontaktiran i biskup Abu Dhabija.

Dodao je da je u lošem zdravstvenom stanju, te da zahtjeva bolničko liječenje što je prije moguće. Otac Tom je i apelirao je da se učini sve, kako bi bio pušten na slobodu. Iako neki otmicu pripisuju ISIS-u, nitko nije službeno preuzeo odgovornost, što je, uz stanje političke nestabilnosti u Jemenu, dodatna otežavajuća okolnost.

Molitva za oca Toma

Od otmice oca Toma, salezijanci u indijskoj provinciji Bangalore, učinili su brojne napore za njegovo oslobađanje. Tako su, primjerice, u siječnju održana molitvena bdijenja.

Cijeli je slučaj još nerazriješen, a nove se informacije tek iščekuju. Ovo nije jedini slučaj otmice i progonstva kršćana. Molimo za sve one, koji u tišini pate zbog svjedočenja vjere u Isusa Krista.

Izvor:  Catholic News Agency

Prijeredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh