Vijesti

OTAC TOM OTET JE PROŠLE GODINE // Najnovije informacije govore da je oteti salezijanski svećenik još živ!

Najnovije informacije govore da je oteti salezijanski svećenik još živ!

Otac Tom otet je prošle godine, tijekom napada na kuću Misionarki ljubavi, kada su ubijene i četiri redovnice…

Otac Tom Uzhunnalil otet je prošle godine u Jemenu. Prema najnovijim informacijama, dužnosnici Jemena tvrde da je još uvijek živ i da ga nastoje osloboditi.

Otac Tom otet je prošle godine

Otac Tom otet je prošle godine, tijekom napada na kuću Misionarki ljubavi, kada su ubijene i četiri redovnice. Cijeli je slučaj pridobio međunarodnu pozornost, kada su se počele širiti vijesti da će biti razapet na Veliki petak. Od tada su u javnosti prikazane brojne fotografije i video-prikazi oca Toma, na kojima moli za pomoć.

Nitko nije službeno preuzeo odgovornost za otmicu

Zadnji je video objavljen u svibnju – otac Tom je rekao na engleskom da je indijska Vlada nekoliko puta kontaktirana u vezi s njegovim puštanjem na slobodu, te da je kontaktiran i biskup Abu Dhabija.

Dodao je da je u lošem zdravstvenom stanju, te da zahtjeva bolničko liječenje što je prije moguće. Otac Tom je i apelirao je da se učini sve, kako bi bio pušten na slobodu. Iako neki otmicu pripisuju ISIS-u, nitko nije službeno preuzeo odgovornost, što je, uz stanje političke nestabilnosti u Jemenu, dodatna otežavajuća okolnost.

Molitva za oca Toma

Od otmice oca Toma, salezijanci u indijskoj provinciji Bangalore, učinili su brojne napore za njegovo oslobađanje. Tako su, primjerice, u siječnju održana molitvena bdijenja.

Cijeli je slučaj još nerazriješen, a nove se informacije tek iščekuju. Ovo nije jedini slučaj otmice i progonstva kršćana. Molimo za sve one, koji u tišini pate zbog svjedočenja vjere u Isusa Krista.

Izvor:  Catholic News Agency

Prijeredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh