Duhovnost

JOYCE MEYER

Ostao si bez posla i/ili bez novca? Ne očajavaj! Kad nam u životu 'pofali' na bilo kojem životnom području, nećemo očajavati ako znamo iz kojeg izvora se 'puni' svaka naša potreba...

Foto: Shutterstock

 

Božji financijski sustav nije poput svjetskog sustava. Bez obzira na to što se događa oko nas, ne moramo biti uplašeni jer nas Bog voli. Iako su svjetski financijski sustavi često nestabilni, ljubav Božja se nikada ne mijenja i ostaje naš čvrst temelj u životu. Možemo imati pouzdanje da bez obzira što nam se događa, Bog nam želi pomoći čak i u našim jednostavnim svakodnevnim potrebama.

On se može pobrinuti za nas na drugi način – na način na koji mi nismo mogli ni zamisliti…

U 2 Korinćanima 9,10 je naglašeno da će Bog providjeti za naše potrebe i dati nam kruh za jelo.: „A onaj koji pribavlja sjeme sijaču i kruh za jelo, neka i pribavi i umnoži sjeme vaše i poveća rodove pravednosti vaše.“

Bog je onaj koji nas opskrbljuje u našim potrebama. Naši poslovi, naš rad nisu naš izvor – Bog jest, pa zato ako ostanemo bez posla i/ili bez novca, ne moramo očajavati jer Bog nije ograničen. On se može pobrinuti za nas na drugi način – na način na koji mi nismo mogli ni zamisliti ili nam je teško shvatiti ga. Biblija nas uči u Mateju 6,26 da ako se Bog brine za ptice, pobrinut će se i za nas. Vjeruješ li u to?

Bez obzira na to što se događa oko nas, ne moramo biti uplašeni jer nas Bog voli!

Bože,
hvala Ti što si vjeran i pouzdan izvor
i što mi pružaš sve što mi treba.
Bez obzira što mi se trenutno događa,
oslanjam se na Tebe jer samo Ti možeš ispuniti moje potrebe.

Autorica: Joyce Meyer; tv.joycemeyer.org, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh