Osobni razvoj

OSJEĆAJ BEZVRIJEDNOSTI I BESMISLA Uvjerenja da se nemamo čemu nadati i da nikome nismo potrebni govore da nismo pronašli vlastiti identitet u Božjoj Riječi Bog je za svakog od nas predvidio određenu ulogu koju nam je ispuniti, isplanirao nam je mjesto u svemiru, precizno odredio zadatak koji trebamo ostvariti. Nitko nije slučajan, mada, nitko nije ograničen Božjim planom.

Uvjerenja da se nemamo čemu nadati i da nikome nismo potrebni govore da nismo pronašli vlastiti identitet u Božjoj Riječi

Foto: Shutterstock

 

Sveti Luka u evanđelju govori kako je Ivan Krstitelj dobio ime. Prema ustaljenom običaju trebao je dobiti ime svoga oca, no, pokazalo se da je Bog predodredio njegovo značenje, identitet i budućnost, još i prije nego su njegovi roditelji znali da će se roditi. Bog je za svakog od nas predvidio određenu ulogu koju nam je ispuniti, isplanirao nam je mjesto u svemiru, precizno odredio zadatak koji trebamo ostvariti. Nitko nije slučajan, mada, nitko nije ograničen Božjim planom. Bog nikoga ne primorava otkriti vlastitu ulogu, vlastito mjesto, cilj svog života, ali svakoga poziva na to.

Zašto je tako mnogo ljudi s osjećajem bezvrijednosti, besmisla, koji su duboko uvjereni da se ničemu nemaju nadati i da nikome nisu potrebni? Jer nisu otkrili svoje mjesto, svoju ulogu i svoj identitet u Božjoj Riječi. Kada čitaš Bibliju vrlo jasno vidiš da nisi plod slučaja i da si potreban. Čak kad ne bi bio nizašto i kad ne bi bio u stanju uklopiti se u bilo koju sredinu, čak i kad bi te spopala najveća bijeda, zaodijevao se u stari kožuh i hranio starim medom i skakavcima, zar ne bi bio vrijedan proročkog poziva? Onaj koji živi s Biblijom i zna Riječ Božju nikada neće imati problema s osjećajem vlastite nevrijednosti, besciljnosti ili dovoditi u pitanje smisao vlastitog postojanja. Svi smo zapisani u Bibliji.

Čitajući je, pronaći ćemo svoje ime, štoviše svoj identitet, pronaći ćemo sebe. Vidjeti zašto živimo…

Ulomak iz knjige Zvijer i prorok autora patera Augustyna Pelanowskog. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

O knjizi „Zvijer i prorok“

Ovu knjigu nije potrebno čitati od početka do kraja; moguće ju je početi čitati od bilo koje stranice i od bilo kojeg mjesta. Važno je, ipak, znati da i Magdino svjedočanstvo i Biblija kao i Augustinov tekst čine jedinstvo…

To je biblijsko razmišljanje. Potrebno je zauzeti više stajališta kako bi se razumjelo Jednog, Jedinog Boga u svome životu koji je uistinu neprestana borba i pokušaj izbavljenja iz nevolja. Job, Mojsije, Daniel – možeš biti i ti sâm, mada toga nisi svjestan. Pročitaj ovu knjigu, i otkrij svoju mračnu stranu postojanja u čemu ti može pomoći samo jedan filter – Biblija.

Bez Božje riječi samo smo sisavci. U svjetlu Božje Riječi djeca smo u koje je zaljubljen Otac na Nebu!

Tekst s korica knjige

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh