Duhovnost

VALOVI MILOSTI

Opravdati koga znači podariti mu svetost premda ju nimalo ne zaslužuje! Bog neprestano očekuje naš povratak

Opravdati koga znači podariti mu svetost premda ju nimalo ne zaslužuje!

Foto: Pixabay


 

Poštovanje se ne pokazuje samo prevelikom i zaštitničkom brigom; katkad je dovoljno ne previše ju pokazivati. Otac sina razmetnoga niti mu je branio odlazak iz kuće, niti ga je silio na povratak, ali kad je vidio da dolazi, pojurio mu je ususret i sam mu se bacio oko vrata od silne radosti. Pomilovao je sina!

Opravdati koga milošću ne znači priznati da je uvijek bio pravičan, nego samo udijeliti mu pravednost koju nikad prije nije posjedovao

Opravdati koga milošću ne znači priznati da je uvijek bio pravičan, nego samo udijeliti mu pravednost koju nikad prije nije posjedovao. To je dokaz da silno poštujemo slobodu povratnika. Bog neprestano očekuje naš povratak. To je kao kad bismo nedostojnu prosjaku koji nas je potkradao dali milijun kuna i priznali da je to zaista njegov novac, premda niti ga je zaradio niti zaslužio! Opravdati koga znači podariti mu svetost premda ju nimalo ne zaslužuje!

Iz knjige „Valovi milosti“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh