Brak i odnosi

ODNOSI MEĐU PARTNERIMA

Znate li koji je glavni razlog raspada brakova i veza? Ključ opstanka veze uvijek je u dobroj komunikaciji, naglašavaju psihoterapeuti; s partnerom trebalo otvoreno razgovarati o svemu, kakav god problem bio u pitanju…

Foto: Pixabay

 

[/vc_column_text]

Iako biste možda pomislili kako su najveći problem u braku ljubomora, različite seksualne preferencije ili nešto treće, istraživanja su pokazala kako najviše brakova i veza propada zbog komunikacije među partnerima.  Pri tome ne mislimo na to koliko često i o čemu razgovarate, već na koji se način odnosite prema svom partneru.

Što se podrazumijeva pod terminom ‘komunikacija u braku’?

Pod terminom ‘komunikacija u braku’ podrazumijevamo način na koji razgovarate s partnerom, kao i svijest o tome da su oni obrasci ponašanja, koji vas sada živciraju, oduvijek bili prisutni, a vi ste ih možda ranije čak smatrali i simpatičnima.

Ključ opstanka veze uvijek je u dobroj komunikaciji, naglašavaju psihoterapeuti; s partnerom trebalo otvoreno razgovarati o svemu, kakav god problem bio u pitanju.

Posljedice loše komunikacije

Neke od posljedica loše komunikacije jesu nedostatak zabave, manjak vremena za partnera, bezosjećajnost, nezainteresiranost ili previše osjećajnosti, pretjerana ljubomora, kao i gubljenje identiteta.

„Dakle, neka svaki od vas ljubi svoju ženu kao samog sebe, a žena neka poštuje svog muža” (Ef 5,33).

[/vc_column][/vc_row]

Izvor:  Novizivot.net; (Stil.kurir.rs)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh