Duhovnost

DAVID WILKERSON

Odličan savjet za sve koji su razočarani Crkvom Kome se od nas ne dogodi da se žali na svoju župnu zajednicu: „Tamo ne dobivam ono što mi treba...”? Ovaj tekst je odličan odgovor kad nas uhvati takvo razočaranje!!!

Odličan savjet za sve koji su razočarani Crkvom

Foto: Shutterstock

 

Kršćani širom svijeta jadikuju: „Ne mogu nigdje naći dobru crkvu! Potrebno mi je mjesto gdje se mojoj obitelji može služiti i gdje moja djeca mogu rasti spoznavši pravu pravednost.”

Previše svećenika neprestano isprobava nove stvari u crkvi – nove metode evangeliziranja, novu glazbu, nova „probuđenja”. Toliko je trikova i ludosti – svih vrsta skretanja od evanđelja.

Što tražite u crkvi? Pravo zajedništvo? Mjesto za djecu gdje će ona napredovati? Dobro slavljenje i štovanje? Mjesto gdje ćete ispuniti svoje duboke životne potrebe? Ako se išta od toga odnosi na vas, imam vrlo teško pitanje za vas: U svojim nastojanjima da ispunite te potrebe, jeste li pogledali u svoje srce i razmišljali o tome da vi budete svećenik svojoj obitelji? Tvrdite da ne možete naći dobru crkvu – crkvu koja vas ispunjava, potiče i služi vašoj djeci. Ali obavljate li vi svećenički posao posredujući za svoje ljubljene pred Gospodinom?

„Obiteljski oltar”

Odrastao sam u obitelji koja je održavala ono što se naziva „obiteljski oltar”. Naime, moj je otac vjerovao da se redak u Poslanici Hebrejima, koji zapovijeda kršćanima da ne propuštaju svojih sastanaka odnosi i na obitelji (vidi Heb 10,25). Kad je u mojoj kući došlo vrijeme za obiteljski oltar, moja braća, sestre i ja prekidali smo svoje aktivnosti i okupljali se oko roditelja na molitvu. Moj je otac radosno preuzeo ulogu svećenika i pastira u našem domu.

A što je s vama? Jeste li pogledali u svoje srce i razmišljali o tome da vi budete svećenik svojoj obitelji? Kad vaš dom postane crkva, vaš Otac u nebu ispunit će sve vaše potrebe. Tada možete ići u bilo koju crkvu, bez obzira kako se mrtvom čini. Zašto? Jer će vas Bog susresti ondje – i čak vas možda povezati s drugim tražiteljima koji žude za tim da bolje upoznaju Isusa.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh