Razno

OSLOBOĐENJE I UNUTARNJE OZDRAVLJENJE

OBMANA SPIRITIZMA Moj susret sa spiritisticom „Ne, ne, trebam ih“, oklijevala je Bessie, „trebam svoje radnike.“ U trenutku kada je Gospodinova prisutnost bila sve snažnije, Bessie se stala grčiti od straha i uzmicati.

Foto: Shutterstock

 

Spiritizam je vrlo privlačan onima koji nemaju dovoljno vjere ili im nedostaje biblijsko znanje. To je praksa u kojoj se pokušava komunicirati s onima koji su otišli s ovoga svijeta. Vrši se preko medija – osobe koja postaje „vodič“ za takve doticaje.

Pritom neke od tih duhova smatraju dobrima, a druge zlima

Jednom sam, u rutinskome obilasku bolnice, ušao u sobu žene po imenu Bessie, koja je bila na umoru. Ugledavši me, povikala je: „Okruženi ste najboljim radnicima!“ Po tome sam smjesta znao da je spiritist jer neki spiritisti duhove kojima se služe nazivaju svojim „radnicima.“ (Pritom neke od tih duhova smatraju dobrima, a druge zlima te stoga nepouzdanima.) „Da, Bessie“, odgovorio sam, „to je Gospodin Isus Krist i njegova pratnja.“

Pristala je te ga po molitvi prihvatila za svoga Gospodina i Spasitelja

Tako smo započeli razgovor te sam Bessie, dugogodišnjoj spiritistici, počeo svjedočiti o spasonosnoj milosti Gospodina Isusa Krista. Rekla je kako bi ga rado prihvatila za svoga Gospodina i Spasitelja – ta ne poznaje li ga oduvijek u svojoj spiritističkoj crkvi? Složio sam se s njome, odnosno dopustio da je možda čula za njega. Sada, međutim, ima priliku prihvatiti ga, primiti oproštenje, i nanovo se roditi. Pristala je te ga po molitvi prihvatila za svoga Gospodina i Spasitelja. Tada sam rekao: „Bessie, sada kada si Isusa prihvatila za Gospodina i Spasitelja, moraš se odreći svojih radnika i otpustiti ih.“

Znao sam da ju je osjetila i Bessie jer se stala grčiti od straha te uzmicati. „Vidiš li, Bessie“, rekao sam, „ti se duhovi njega boje. Ti se ne moraš bojati ničega, jer pripadaš njemu. On te ljubi

Bessie je sada stala oklijevati. „O, ne, trebam svoje radnike.“ „Ne, Bessie, ne trebaš nikoga osim Isusa.“ „Ne, ne, trebam ih.“ U tome sam trenutku snažno osjetio Gospodinovu prisutnost, a znao sam da ju je osjetila i Bessie jer se stala grčiti od straha te uzmicati. „Vidiš li, Bessie“, rekao sam, „ti se duhovi njega boje. Ti se ne moraš bojati ničega, jer pripadaš njemu. On te ljubi. Samo otpusti radnike i sve će biti u redu.“ „O, ne, ne mogu.“

Na to sam svim dusima i zlodusima zapovjedio neka ju napuste

Još sam snažnije osjetio Gospodinovu slavu. Bessie je i opet problijedjela od straha. „Otpusti te radnike, Bessie. Isus te ljubi. Sve će biti u redu.“ „Ne, ne, ne mogu.“ „Da, možeš.“ I tako je to išlo. Naposljetku ju je milost Božja dotakla svojom neodoljivom ljubavi te je rekla: „U redu, otpustit ću ih.“ Na to sam svim dusima i zlodusima zapovjedio neka ju napuste i proglasio Božje oproštenje za njezin grijeh spiritizma. Bessie se opustila te se slava Božja vratila i ostala!

Sotona se ne obara na ljude koji su u zabludi

Bessie se više nije bojala. Na odlasku sam se obazreo i ugledao radostan i spokojan izraz na njezinu licu. Obitelj mi je javila kako je ubrzo nakon toga umrla, smirena i spokojna. Ljudi zarobljeni u spiritističkim crkvama i New age skupinama, mogu pasti u još dublju zabludu zbog činjenice da im život obično teče poprilično nesmetano. Uvjereni su kako zacijelo nešto moraju činiti kako valja te sigurno uživaju Božju naklonost. No, istina je zapravo da zabluda ne nailazi ni na kakvu prepreku! Promislite. Sotona se ne obara na ljude koji su u zabludi. Zašto i bi, kada ih već ionako ima pod svojim nadzorom.

Ako je obmanuta osoba dovoljno bliska Bogu da može primiti njegovu stegu (v. Heb 12,8), đavao je pokušava uvjeriti kako posrijedi nije stega, već trpi kao istinski sluga Gospodina Isusa Krista. Ako ju je zabluda odvela toliko daleko od Boga te se On prema njoj više ne može ponašati kao prema svome djetetu niti ju staviti pod stegu, zarobljena osoba neće nailaziti ni na kakve prepreke.

 

Iz knjige „Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje“ autorâ Johna Loren Sanforda i Marka Sanforda

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 108 umjesto 120 kuna možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh