Duhovnost

DAVID WILKERSON

Obećao je učiniti nemoguće Vjerno sjediš do Isusovih nogu. Vidio si čuda i slušao pobožna učenja. Ali u tebi je još uvijek neispunjena potreba, unutarnja glad…

Obećao je učiniti nemoguće (2)

Foto: Shutterstock


 

Prolazite li kroz neku duboku kušnju? Oštro testiranje? Tražite li čudo, da se pozabavi situacijom koja je izvan vaše kontrole? Trebate li očajnički, upravo sada riječ ohrabrenja od Isusa? Ako je tako, sljedeće su riječi za vas.

U 15. poglavlju Matejeva evanđelja k Isusu je došlo mnoštvo s različitim teškim potrebama. Mnogi u tom mnoštvu bili su gluhi, slijepi, sakati, slomljeni ili hromi u tijelu. Ovo mnoštvo slijedilo je Krista tri dana pažljivo slušajući njegovu riječ, dok nisu gotovo „klonuli“ (Mt 15,32). Vidjeli su Isusova čuda, ali klonuli su od tjelesne gladi.

Govorim sad nekome tko vjerno sjedi do Isusovih nogu. Vidjeli ste čuda i slušali pobožna učenja. Ali u vama je još uvijek neispunjena potreba, unutarnja glad.

Pismo kaže da se Isus sažalio na mnoštvo pred sobom. Rekao je: „Već su tri dana uza me“ (Mt 15,32), što znači, nisu me napustili.

Da bi bili uza nj, podnosili su vruće sunce bez hrane. Recite mi, jeste li vi još uvijek uz Isusa? Ako je tako, budite sigurni da on ima veliko sažaljenje za vas i za vaše fizičke i duhovne potrebe.

Isus je nepokolebljivo rekao: „Ne mogu ih gladne otpustiti, da ne bi klonuli na putu“ (Mt 15,32). Razumijete li što to znači za vas i mene? Krist vidi vašu potrebu i zna da nećete uspjeti ako ne izvrši čudo. On još uvijek govori: „Neću te otposlati u potrebi, da ne nastradaš“.

Ono mnoštvo trebalo je Isusovo čudo. Njihova potreba zahtijevala je trenutačnu akciju jer drugoga bi dana već bilo prekasno. Čak bi i oni koje je iscijelio pali od gladi. Isus im je naložio da sjednu. Nije bilo panike, muke, nitko se nije gurao govoreći: „Što ćemo raditi?“ Sjeli su – s Isusom u sredini.

Ljubljeni, to je ono što i mi trebamo danas učiniti: „Prestanite i znajte da sam ja Bog“ (Ps 46).

Isus vas neće poslati na put kad ste gladni ili u teškim prilikama. Ne trebate paničariti ni bojati se. Gospodin je još uvijek čudotvorac. Dakle, sjednite s vjerom i pouzdajte se u njega da će vam osigurati što vam je potrebno. Ostanite blizu njega, štujte ga i činite što je zapovjedio. Obećao je da će učiniti nemoguće, dakle, strpljivo čekajte na njega. On ima obilje svega i zna vašu bol. Uzdajte se u njega za svoje čudo izbavljenja.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh