Najave

HUMANITARNA AKCIJA

Niste pripremili zimnicu, nema veze – pripremili su oni. Dođi, kupi i pomozi pučkoj kuhinji na Svetom Duhu U nedjelju, 25. listopada, u crkvi sv. Antuna na Svetom Duhu

Foto: Pixabay

Pučka kuhinja na Svetom Duhu u nedjelju 25. listopada, u sklopu nedjelje zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva, organizira humanitarnu akciju prodaje samostanskoga ajvara i druge zimnice kako bi prikupila sredstva za svoje djelovanje.

U sklopu karitativne djelatnosti franjevaca na Svetom Duhu od 1995. godine djeluje Pučka kuhinja koja svakodnevno pripremi sada već i 400 obroka za ljude u potrebi. Pri tome u  kuhinji nikada nisu tražili provjeru identiteta ili bilo kakvu registraciju nego se vode onom evanđeoskom Dajte im vi jesti (usp. Mk 6,37). Pomoći čovjeku u nevolji, gladnoga nahraniti i žednoga napojiti jest znak Kristove pristunosti u ovom našem vremenu te ujedno i dio franjevačkog identiteta, ističu.

Njihova misija i poslanje jest omogućiti ljudima koji su u potrebi dostojanstven način života te ublažiti posljedice siromaštva i neimaštine.

Posljednje dvije godine organizirali su upravo na Nedjelju zahvalnosti Dan Pučke kuhinje na Svetom Duhu kako bi svi koji su zainteresirani mogli doći i vidjeti prostor njihovog djelovanja. Ove godine nisu u mogućnosti organizirati razgledavanje Pučke kuhinje uslijed vrlo nepovoljne epidemiološke situacije, ali su pripremili zimnicu koju će ponuditi svima koji u nedjelju 25. listopada dođu u crkvu sv. Antuna na Svetom Duhu.

Broj korisnika tijekom epidemije povećao se za 20-tak posto tako da je pomoć itekako potrebna. Svoju donaciju možete izvršiti i putem žiro-računa: Zagrebačka banka d.d.; IBAN HR6323600001101567611.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh