Duhovnost

UMALO UGAŠENA MILOST

Nevjerojatan misterij – kako je božansko ozdravljanje zamalo umrlo Služba ozdravljanja se je zamalo ugasila! Evo kako se je to događalo i tko je za to odgovoran

Nevjerojatan misterij – kako je božansko ozdravljanje zamalo umrlo

Foto: Shutterstock

 

Stoljeće za stoljećem kršćansko je ozdravljanje slabjelo. Do 1900. tek su pojedini dijelovi kršćanske službe ozdravljanja još uvijek bili živi i pokretni. Srećom, nešto toliko uraslo u bit kršćanstva ne može nikada sasvim umrijeti. Možemo se radovati što se danas kršćani u raznim dijelovima svijeta bude i prihvaćaju veličanstvenu Isusovu viziju koju je imao za svoju Crkvu. Ali začudo, tijelo i dalje leži beživotno i ne reagira na snažne doživljaje Duha koji se događaju na „netradicionalnim” susretima vjernika. To se je trovanje izvršilo potajno, tako da većina vjernika nije niti primijetila da nešto nije u redu. Njima se to umiruće stanje čini normalnim.

Nevjerojatan misterij

Ako malo razmislite, to kako je božansko ozdravljanje zamalo umrlo nevjerojatan je misterij, jer se čudesno liječenje – zajedno sa svojim blizancem, istjerivanjem zloduha – nalazi u samom središtu poslanja Isusa Krista. Prvih četiristo godina povijesti Crkve kršćani su očekivali da se ozdravljenje dogodi nakon što su molili! Kako je onda moguće da je nešto što je proizišlo iz same biti evanđelja umalo izumrlo?

Zagonetka postaje još i veća

Zagonetka postaje još i veća kada otkrijemo da se neprijatelji koji su do toga doveli nisu nalazili izvan Crkve i nisu bili heretici, nego pravovjerni kršćani. Ispada da su kršćani sami kapali arsen u svoje vino dan za danom i onda ga ispijali. Dobronamjerni kršćani – vođe i teolozi – izbacili su molitvu za ozdravljenje iz crkvenog života. To je oslabilo samo evanđeosko učenje, pa je nastao prostor za prodor poganstva, platonizma, stoicizma i gnosticizma.

Ironično, ti predani kršćani mislili su da služe istini i nisu imali pojma da potkopavaju sami sebe. To podsjeća na vjerske vođe iz Isusova vremena, koji su bili uvjereni da čine pravu stvar kad su razapeli Isusa na križ: „Bolje da jedan čovjek umre za narod.“ (Iv 18, 14)

To je bilo kao kad bi Sotona sazvao sabor najlukavijih i najpametnijih đavola i upitao ih: „Kako možemo oduzeti kršćanima život koji im je Isus dao? Kako ih možemo zaslijepiti da grade spomenike svojoj nekadašnjoj slavi, dok isisavamo život Crkvi današnjice? Nije važno koliko će trajati. Već smo uspjeli ubiti Isusa, razapevši ga gologa ponad njegova voljenog grada i proboli mu srce. Došlo je vrijeme da dovršimo posao i izvadimo srce i njegovu tijelu – Crkvi.” (…)

O tome kako je zamalo ugašena služba ozdravljanja čitajte u knjizi „Umalo ugašena milost” autora Francisa MacNutta, i priključite se na neki način u zaustavljanje toga procesa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

Nevjerojatna, fascinantna priča!

Isus želi da se njegovu narodu vrati ona snaga koju mu je dao na početku…

Važnost molitve za ozdravljenje, iako je ona središnji dio Evanđelja, umanjivala se je sve dok se zamalo nije ugasila. Prolazeći kroz povijest molitve za ozdravljenje, autor knjige „Umalo ugašena milost” – poznati teolog – upućuje hitan poziv da se ona oživi do prijašnjeg stanja.

„Još nismo ni počeli istraživati što sve može učiniti molitva za ozdravljenje. Ljudski životi ovise o našoj molitvi!”
(Francis MacNutt, autor)

„Kako je moguće da je ozdravljanje i oslobođenje, koje čini najvažnije kršćansko poslanje, osim naviještanja, gotovo nestalo? S druge strane, nije li zadivljujuće što je služba ozdravljanja preživjela usprkos svemu, kroza sva stoljeća, iako su se snažne sile urotile da ga unište? To je zagonetka kojom ćemo se pozabaviti.”
(Autor)

„Ova će knjiga zasigurno mnoge ohrabriti da krenu moliti za bolesne unatoč strahu od neuspjeha i podsmjeha!”
(Josip Lončar, urednik)

Umalo ugašena milost

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh