Zanimljivosti

TJELESNO DJELO MILOSRĐA

Nesvakidašnji čin dobrote: Policajka pomogla neuhranjenoj bebi „Bio je to tužan trenutak, slomilo mi se srce dok sam ga gledala. Društvo bi trebalo biti osjetljivije na probleme djece, ovo se ne smije događati", rekla je policajka

Foto: Onjira Leibe, Shutterstock
In-eternum - katolički planer

Foto: Onjira Leibe, Shutterstock

Razmišljate li kada o snazi majčinske ljubavi? To je takva snaga da je majka spremna dati sebe za svoje dijete, ali i za tuđe. Prije nekoliko godina svijet je obišla vijest o argentinskoj policajki koja je zapazila zanemarenu bebu. Njezin prvi poriv? Podojila je dijete svojim mlijekom.

Argentinska policajka Celeste Ayala, za vrijeme dužnosti u dječjoj bolnici, napravila je nešto nesvakidašnje. U bolnicu je zaprimljena neuhranjena beba za koju je na prvi pogled bilo jasno da živi u teškim uvjetima. Nakon što je vidjela da je bolničko osoblje prezauzeto svojim poslovima, Celeste se ponudila da ona primi bebu i nahrani je.

Slomilo mi se srce dok sam ga gledala

„Primijetila sam da je gladan, stavljao si je ruku u usta. Pitala sam mogu li ga zagrliti i podojiti. Bio je to tužan trenutak, slomilo mi se srce dok sam ga gledala. Društvo bi trebalo biti osjetljivije na probleme djece, ovo se ne smije događati”, rekla je svojedobno za lokalne medije.

Fotografije Celeste kako doji bebu objavio je njezin kolega Marcus Hereida.

„Želim pokazati ovu veliku gestu ljubavi koju si napravila za ovu malu bebu prema kojoj nisi oklijevala ponijeti se kao majka. Nije te bilo briga što ‘je prljava ili smrdljiva’, kao što je govorilo bolničko osoblje. Svaka čast”, poručio joj je kolega.

Tjelesna djela milosrđa

Među sedam tjelesnih djela milosrđa ulaze i gladna nahraniti a žedna napojiti. Ostala su: siromaha odjenuti, putnika primiti, bolesnika i utamničena pohoditi te zarobljenike i prognanike pomagati, na kraju mrtve pokopati.

Celeste je primjer kako se tjelesno milosrđe provodi u djelo. Što drugo nadodati na to nego podsjetiti na Sveto Pismo:

„Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25,45)

Fotografiju pogledajte ovdje.

Izvor: Faithpot

Za Book.hr priredila A. P.

Želite bolje razumijeti Evanđelje po Mateju? Preporučujemo knjigu „Pet minuta s Matejem Evanđelistom“autorâ fra Marija Crvenke.

Knjigu možete nabaviti na webshopu naše biblioteke Figulus ovdje

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh