Osobni razvoj

ČOVJEK KOJI JE PUŠIO BIBLIJU

Nemojmo se žaliti da je svijet mračan. Učinimo ga svjetlijim A dobra vijest je da to ne trebamo činiti svojim snagama

Foto: Adeolu Eletu; Unsplash

 

Ne smijemo se tužiti da je svijet tako mračan. Sami smo odgovorni za to da ga učinimo svjetlijim. Ta je spoznaja onda u samici u Bruchsalu s Biblijom na krilu bila polazište mog prekrasnog putovanja s Bogom. Vi ste svjetlo svijeta – to nije zapovijed. To je opis stvarnosti. Mi jesmo svjetlo svijeta. O nama ovisi hoćemo li svijetliti. Ako ne svijetlimo, svijet ostaje mračno mjesto. Samo kad Božja ljubav svijetli kroz nas, kroz našu ljubav prema ljudima i našu spremnost da praštamo, mjesto na kojem se nalazimo može biti osvijetljeno. Hvala dragom Bogu, ne trebamo to činiti svojim snagama – Bog sam to čini. Sve što moramo napraviti jest svim srcem vjerovati u to.

Iz autobiografske knjige „Čovjek koji je pušio Biblijuˮ autora Wilhelma Buscha. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh