Najave

RIJEKA, 30. 4. 2022.

NE ODUSTAJ! Gostuju: Philip Yancey, Ivica Horvat, Nebojša Đurić, sestre Halužan, Ristream… Ovaj susret, koji će donijeti vrhunske govornike i glazbenike, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ojačati vjeru i poslanje upravo sada, cilj je ovog susreta.

Foto: Screenshot

U Pastoralnom centru Baptističke crkve Rijeka, 30. travnja održat će se jednodnevni festival.

U ovim izazovnim vremenima poruka koju nosi kršćanstvo jača je nego ikad i želimo da se čuje na jednodnevnom susretu koji u subotu 30. travnja u Rijeci organizira PEV (Protestantsko evanđeosko vijeće u Republici Hrvatskoj)

Susret koji će donijeti vrhunske govornike i glazbenike nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ojačati vjeru i poslanje upravo sada, cilj je ovog susreta.

Govornici:

PHILIP YANCEY – autor je 25 knjiga, prevedenih na 50 jezika i prodanih u više od 17 miliona primjeraka samo ne engleskom jeziku. Njegovo odrastanje u ambijentu “toksične vjere” kako često ističe, učinilo ga je autorom koji se hvata tema i pitanja Boga, Crkve i suvremenika. Njegovi bestselleri Zašto je milost tako čudesna? i Isus kakvog nisam poznavao učinilo ga jednim od 20 najutjecajnijih autora suvremenog kršćanstva prema utjecajnom magazinu Christianity Today. Philip Yancey će progovoriti na temu NE ODUSTAJ od milosti.

IVICA HORVAT – kao pastor i predsjednik Saveza baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj posjeduje rijedak uvid u probleme običnog čovjeka, strepnje i nadanja, boli i radosti. Ujedno, kao osnivač i vlasnik multinacionalne kompanije koja zapošljava nekoliko stotina radnika čvrstog je uvjerenja o lokalnom i regionalnom opstanku i boljitku ovdje i sada usprkos sve većem odljevu mladih i sposobnih građana iz RH. Ivica Horvat govorit će na temu NE ODUSTAJ od Hrvatske.

NEBOJŠA ĐURIĆ – pastor je EPC Hosana iz Pule poznate po specifičnom bogoslužju koje je  upravo u doba pandemije privuklo desetine tisuća gledatelja. Njegovi su uvidi i poruke izuzetno traženi u svim zemljama u regiji zbog čega je rado viđeni gost na susretima. Kao autor više pjesama, te dobar poznavatelj Svetog pisma i tradicije ovaj vrsni govornik govorit će na temu NE ODUSTAJ od slavljenja.

Isti dan imat ćete prilike čuti nastupe sljedećih skupina:

Ristream (RI), Bez kompromisa (ZG), Euangelion (OS), ISAIAH 35 (ŠI), Živa nada i prijatelji (ST), Hosana (PU) te jedne od najboljih vokalnih skupina Sestre Halužan (KC).

Moći ćete i sudjelovati na jednoj od radionica koje će Vam pomoći djelovati efikasno u ovom izazovnom vremenu.

PROGRAM:

11:00 Razgovor s Philipom Yanceyem (Q&A) – moderira doc. dr. Zoran Grozdanov

12:00 PHILIP YANCEY – NE ODUSTAJ od milosti

13.00 – 14.00 pauza za ručak

14:00 IVICA HORVAT – NE ODUSTAJ od Hrvatske

15:00 NEBOJŠA ĐURIĆ – NE ODUSTAJ od slavljenja

16:00 Radionice:

GIORGIO GRLJ – ‘Hodati zajedno – da se ne padne’

IVAN ŠPOLJARIĆ – ‘Veliki nalog danas: streamajte evanđelje do nakraj zemlje?’

DAMIR STRBAD – ‘Daj Evanđelju šansu’

19:00-21:00 Koncert suvremene kršćanske glazbe

Kotizacija za prisustvovanje na susretu je 50 kuna uplativo na licu mjesta.

Na prostoru Pastoralnog centra bit će omogućeno jelo i piće po posebnim cijenama.

Rezervacija na konferenciju je obavezna i može se izvršiti na: https://bit.ly/NEODUSTAJ

Radujemo se Vašem dolasku i ovoj jedinstvenoj prilici!!!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh