Aktualnosti

HUMANITARNI KONCERT ZA POMOĆ BOLESNOJ DJECI [VIDEO] Tisuće Splićana slavilo Gospodina na veličanstvenom koncertu duhovne glazbe Na duhovnom su spektaklu sudjelovala najpoznatija imena duhovne glazbene scene: Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, fra Marin Karačić, sestre Palić, Alan Hržica, Božja pobjeda…

[VIDEO] Tisuće Splićana slavilo Gospodina na veličanstvenom koncertu duhovne glazbe

Foto: Najmanji od najmanjih/Screenshot

 

U prepunoj dvorani sportskog centra Gripe, 11. studenog održan je najveći duhovni koncert u povijesti Splita – Najmanji od najmanjih. Organizator koncerta je Franjevački institut za kulturu mira. 

Humanitarni koncert, na kojem su nastupila brojna poznata imena duhovne glazbene scene, vrhunac je manifestacije Dani socijalne zauzetosti, a prihod od ulaznica namijenjen je bolesnoj djeci koja su korisnici Caritasa Splitske nadbiskupije.  

Na splitskim se Gripama u subotu okupilo nekoliko tisuća ljudi, ljubitelja duhovne glazbe, koji su pokazali suosjećanje i solidarnost s najpotrebitijima. Na duhovnom su spektaklu sudjelovala najpoznatija imena duhovne glazbene scene: Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, fra Marin Karačić, sestre Palić, Alan Hržica, Božja pobjeda, Zbor Mihovil, SKAC bend Split i Veritas aeterna. 

Publika i izvođači dva su sata pjesmom slavili Gospodina i pokazali da imaju srce koje je osjetljivo na potrebe bližnjih. Manifestacija Dani socijalne zauzetosti  odvija se u osam hrvatski gradova, s ciljem da se vjerničkoj i široj javnosti približi socijalni nauk Katoličke Crkve konkretnim djelovanjem te da se javnost senzibilizira za volonterski i socijalni rad.  

Koncert Najmanji od najmanjih pokazatelj je velikog duhovnog buđenja u Hrvatskoj, posebice među mladima. U videu ispod možete pogledati dio atmosfere s koncerta.  

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh