Duhovna glazba

DIELPI FT IVONA

VIDEO Poslušajte kako zvuči suvremeni duhovni rap: ‘Želim tebe razveselit’ „Želim da mladi čovjek zna da postoji Netko komu je stalo do njega, tko vidi njegov uloženi trud i njegove borbe, tko ga voli i čeka svoju priliku da mu to i konkretno pokaže”, rekao je autor pjesme

Foto: DieLPi YouTube / Snimka zaslona

Foto: DieLPi YouTube / Snimka zaslona

 

Pjesma Želim tebe razveselit’ drugi je singl s albuma Molitveni rap, čiji se izlazak očekuje uskoro. Svojim karizmatičnim vokalom pjesmu je obogatila Ivona Bunčić iz nekadašnjega duhovnog banda Afterlife, a danas je članica dua Ivona & Marko acoustic.

Dinko Ledić-Purić, umjetničkog imena DieLPi, objavio je drugi singl s nadolazećeg albuma Molitveni rap, koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

u srcu sam osjetio želju da napišem pjesmu svojemu Isusu

„Želim tebe razveselit’ pjesma je koju sam napisao nakon duge stvaralačke suše. Kao što i u pjesmi ističem, tražio sam novi smisao jer ga u pisanju pjesama više nisam nalazio. Nakon dugo vremena bez nadahnuća za pisanje pjesama draga prijateljica iz Molitvene zajednice Srce Isusovo, kojoj pripadam, slavila je rođendan. Nas nekoliko dogovorilo se da će joj kao dar svatko od nas napisati jednu rečenicu iz srca. Moj zadatak bio je te rečenice uobličiti u rime koje će tvoriti pjesmu. Na vlastito iznenađenje to sam učinio s lakoćom i radošću. Ponovno sam osjetio ispunjenje i smisao. Duboko u sebi znao sam da je to zato što sam upotrijebio svoj talent kako bih usrećio bližnjeg. Uistinu, naš je rođendanski dar prijateljicu jako obradovao, a ja sam na neočekivan način dobio odgovor na svoje pitanje.

Talentom usrećuje druge

Talent mi je dan da bih usrećio druge. Od toga trena kao da mi je poklonjen novi smisao i valovi inspiracije ponovno su potekli mojim bićem. Ubrzo nakon toga, na klanjanju, u srcu sam osjetio želju da napišem pjesmu svojemu Isusu i tako ga razveselim. Čim sam stigao kući počeo sam moliti i stihovi pjesme Želim tebe razveselit’ nastali su u trenu. Brzo sam ju napisao i radosno slavio Boga pjevajući refren pjesme koji, na sreću slušatelja, sada pjeva Ivona. 😊 Sretan sam i ponosan što je došao čas da pjesmu podijelim s vama i predstavim je u ruhu istkanom u suradnji s bliskim prijateljima i velikim profesionalcima.”

Dinko Ledić-Purić

Dinko Ledić-Purić

DieLPi je autor i izvođač rap glazbe. Snimio je i izdao tri albuma i nekoliko singlova, od kojih su javnosti najpoznatije pjesme Zaboravljeni heroji i Amen. Želim tebe razveselit’ drugi je singl s nadolazećeg albuma Molitveni rap. Prvi singl bila je pjesma Za Marušu koju je DieLPi posvetio svojoj prerano preminuloj prijateljici Maruši iz Molitvene zajednice Srce Isusovo. Pjesma iskrenim i vjerodostojnim izričajem dodiruje mnoga srca čuvajući uspomenu na jednu prekrasnu osobu.

poruka slobode, ljubavi i radosti mladima

„Nakon mojem srcu posebice dragog singla Za Marušu, radujem se kao dijete podijeliti s vama novu pjesmu Želim tebe razveselit’. Naizgled se radi o potpuno drukčijim pjesmama, no zajedničko im je da su obje pjesme, kao i cijeli nadolazeći album Molitveni rap, proizašle iz molitve. Želim da poruka slobode, ljubavi i radosti koju nosi pjesma Želim tebe razveselit’ dopre do velikog broja mladih ljudi koji su u današnje vrijeme, nažalost, preko svake mjere bombardirani toksičnim podražajima i porukama. Želim da mladi čovjek zna da postoji Netko komu je stalo do njega, tko vidi njegov uloženi trud i njegove borbe, tko ga voli i čeka svoju priliku da mu to i konkretno pokaže.”

„Želim da mladi čovjek zna da postoji Netko komu je stalo do njega, tko vidi njegov uloženi trud i njegove borbe, tko ga voli i čeka svoju priliku da mu to i konkretno pokaže.”

Autor teksta pjesme Želim tebe razveselit’ je DieLPi, za instrumentalni dio pobrinuo se Filip Tkalčić, u raperskom svijetu poznat kao Dust. Video su, u suradnji, izradili Dinko Bošnjak i DieLPi, a za vizualni identitet pobrinuo se Matija Prlić.

Pjesma Želim tebe razveselit’ snimljena je u studiju Andreja Lončarića koji se pobrinuo za snimanje, miks i mastering.

Poslušajte pjesmu Želim tebe razveselit’:

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh