Duhovnost

DAVID WILKERSON

NAJMRAČNIJE JE PRED SVITANJE Ovo je najteži dio vjere, ali Bog nam je dao jedno obećanje! Kad ti je najteže i više ne znaš što bi učinio, izdrži, svitanje je blizu... :)

Ovo je najteži dio vjere, ali Bog nam je dao jedno obećanje!

Foto: Shutterstock


 

Isus je rekao u Getsemaniju: „Žalosna je duša moja do smrti” (Mt 26,28). Možete li zamisliti Sina Božjeg kako podnosi noć smetenosti? Nije li znao da će ubrzo moći zahtijevati svu pobjedu nad paklom i smrću? Nije li imao urođen osjećaj vodstva i sudbine, znajući da je Otac s njim?

Upravo prije pobjede…

Generacije kršćana su govorile da je najteži dio vjere posljednjih pola sata. Želim ovdje dodati da noć smetenosti često dolazi upravo prije pobjede, upravo prije nego što tama popusti i svjetlo počinje svitati.

Upravo prije nego što će sotonina sila biti slomljena, suočit ćete se s razornom noći smetenosti. U tom času, činit će vam se da je sve vodstvo otišlo i svaki smisao nestao. Činit će vam se da je osjećaj Božjega Duha, na koji ste se jednom oslanjali, nestao. Možete se složiti s Jobom kad je rekao: „Ako Gospodin i radi, ne mogu to zapaziti” (vidi Job 23,8).

„Gospodine, što se događa? Ne znam kojim putem mi je ići”

Mnogi se u Kristovu tijelu suočavaju s moralnim pitanjima kao David. U svojoj noći smetenosti pitaju se: „Bože, zašto ja? Moje je srce tragalo za tobom kad me je svladao moj grijeh. Duša mi je uznemirena svime time. Ne razumijem.”

Ni na trenutak nemojte misliti da netko koga Bog silno upotrebljava ima sve odgovore. Znam kako to izgleda suočiti se s tom božanskom šutnjom u noći smetenosti. Znam kako je to hodati kroz razdoblje nemira i zbunjenosti, bez jasnog vodstva. Tada su svi moji raniji uzorci vodstva i moći rasuđivanja bili beskorisni. Jednostavno nisam mogao vidjeti svoj put i jedino sam mogao vapiti: „Gospodine, što se događa? Ne znam kojim putem mi je ići.”

Bog želi učiniti naš put jasnim!

Svi ćemo se suočiti s tom noći. Međutim, hvala Bogu, to je razdoblje koje prolazi. Gospodin želi učiniti naš put jasnim. Obećao je: „Po velikom milosrđu pogledat ću na te”. Tako će učiniti i s nama, svojom djecom, pružajući nam svoje milosrđe u razdobljima samoće.

Autor: David Wilkerson (1931.-2011.) www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh