Najave

NA LAUDATO TV-u

Na Sve svete pogledajte dokumentarni film ‘Ja sam s vama – blaženi Carlo Acutis’ U dvije godine prikupio je dokumente vezane za 140 čudesa, priredio ih za online izložbu te kreirao svojevrsni virtualni muzej

Laudato TV

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Foto: Laudato TV

Ovaj dokumentarni film govori o blaženom Carlu Acutisu, dječaku koji je u svom kratkom životu ostavio jedinstveno djelo za Katoličku crkvu, izložbu euharistijskih čudesa koje je Crkva priznala. Uz ovo remek-djelo, mladi Carlo ostavio je i primjer svetog života. Od najranije mladosti bio je štovatelj euharistije, a sa samo 11 godina došao je na ideju da organizira izložbu o euharistijskim čudesima.

Poticaj je dobio 2002. g. u Riminiju gdje je sudjelovao na katoličkom susretu angažiranih vjernika laika iz Italije i cijeloga svijeta; ondje je vidio jednu izložbu… Po povratku započeo je velik posao u kojem su mu pomagali roditelji.

Prikupljao je podatke o euharistijskim čudesima koja su se dogodila tijekom dvije tisuće godina kršćanske povijesti, a potvrđuju prisutnost Isusa Krista u sakramentu euharistije.

U dvije godine prikupio je dokumente vezane za 140 čudesa; priredio ih je za online izložbu te kreirao svojevrsni virtualni muzej.

Carlo je umro od posljedica leukemije u 15. godini života, a 14 godina nakon smrti proglašen je blaženim.

Najavu filma pogledajte ovdje.

Dokumentarni film možete pogledati 1. studenog u 17.05 sati na Laudato TV-u.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh