Svjedočanstva

IZ OVE SE KOŽE MOŽE

Morao sam se oprostiti od svega negativnog u svom životu Čvrsto sam vjerovao da me Bog iscijelio. Zatim sam jednostavno, čekajući, pokušao smisleno urediti svoj život

Foto: Bogomil Mihaylov, Unsplash

Foto: Bogomil Mihaylov, Unsplash

(…)

Jesam li bio spreman odreći se svih tih skrivenih prednosti? Htio sam biti spreman suočiti se sa svim životnim izazovima kao drugi ljudi. Želio sam raskrstiti sa svakodnevnim samosažaljenjem i točka! Čvrsto sam vjerovao da me je Bog iscijelio. Zatim sam jednostavno, čekajući, pokušao smisleno urediti svoj život.

Osjećao sam da se moram oprostiti od svega negativnog što se nakupilo u mom životu.

Započelo je iscjeljenje mog srca. Nutarnje iscjeljenje je za mene najvažnije što mi je Bog učinio i siguran sam da me je On iscijelio, ne ja sâm sebe niti okolnosti. Osjećao sam da se moram oprostiti od svega negativnog što se nakupilo u mom životu. Otpustio sam svoju zavist, bijes i ogorčenost. Moja ogorčenost je bila poput trulog korijena koje je, doduše, još uvijek držalo stablo, ali samo do sljedeće oluje. I tako bih svaki put pao kad bih osjećao mržnju, bijes i zavist prema samom sebi i svojim bližnjima. To sam trulo korijenje morao iščupati iz sebe, nisam više želio padati. Odlučio sam se uravnotežiti.

Iz knjige „Iz ove se kože može“ autorâ Alexandera Eggera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh