Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

UZ DANAŠNJE EVANĐELJE Istina bez koje se ne možemo nazivati kršćanima

Između neba i zemlje: Evo kakvu muku prolazi Crkva danas

Iv 17,11-19

Kada sâm molim OČENAŠ, prije nego ću reći ‘izbavi nas od zla’ (siguran sam da će se vrlo brzo govoriti „od zloga“) dodam ‘posveti nas u istini’.
Koja je to istina koju trebamo poznavati i čuvati u svom srcu? To je dvostruka istina: mi smo grešnici i Bog je milosrđe. I to je istina koju nam je Isus došao objaviti. Bez ove istine u srcu ne možemo se nazivati kršćanima. Sa zamolbom „posveti nas u istini“ od Oca nebeskog tražimo da pripadamo Kristu koji nam je došao objaviti ovu dvostruku istinu. Što više spoznajemo istinu da je Bog milosrđe, više spoznajemo našu grešničku narav. Ako ne spoznamo da smo grešnici, obeskrjepljujemo razlog utjelovljenja, smrti i uskrsnuća Isusa Krista za naše vječno spasenje.

Danas u Crkvi ima učitelja koji naučavaju razne i čudne doktrine koje ne predstavljaju doktrinu Evanđelja koju su nam prenijeli Apostoli. Pazite!

Danas određena teologija naučava samo da je Bog milosrđe, a da mi nismo grešnici. Ako nismo grešnici, onda znači da je Isus došao među nas samo da napravi predstavu. Druga vrsta teologije koja je uvedena u Crkvu naučava da smo mi grešnici, ali se ne trebamo brinuti oko svog spasenja jer je Isus mislio na to. Ova škola teologije uči nas da se ne moramo obratiti jer ćemo svi biti u Raju.
Danas u Crkvi ima učitelja koji naučavaju razne i čudne doktrine koje ne predstavljaju doktrinu Evanđelja koju su nam prenijeli Apostoli. Pazite! Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva; S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh