Osobni razvoj

PLAMEN LJUBAVI

Molitva za zasljepljivanje sotone dana mađarskoj mističarki Ove kratke, ali moćne molitve dane su od Neba (Gospodina Isusa i Presvete Bogorodice) mađarskoj mističarki Elizabeth Kindelman za zasljepljivanje sotone i donošenje Gospinog plamena ljubavi, kako ga ona naziva. Inače pokretu Plamena ljubavi, papa Franjo je udijelio svoj apostolski blagoslov

Foto: Pixabay

 

Američki egzorcist o. Jim Blunt koji ih redovno moli i potiče sve oko sebe da ih uvrste u dnevne molitve, nedavno je svjedočio o moći koju kriju ove nebeske molitve dane čovječanstvu za pomoć. Ispričao je sljedeći istiniti događaj:

„Vidio sam kako ova molitva radi na čudesan način, pred mojim očima! U kapeli za iscjeljenje bila je opsjednuta žena kada se neočekivano počela manifestirati vražja prisutnost na kraju svete Mise. Žena je vrištala i povraćala, bila je to stvarna đavolska manifestacija. Bio sam obučen za egzorcista u Rimu, nisam se uplašio, vidio sam to tisuću puta. Znao sam što trebam napraviti, odmah sam okupio svoj tim.

No, ne možeš izvoditi obred egzorcizma odmah jer ti za to treba dozvola biskupa, no dozvoljeno je moliti druge molitve i stoga smo se bacili na molitvu. Rekao sam svom molitvenom timu: „Molite ‘molitvu jedinstva’ sa mnom! Molitvu jedinstva Plamena ljubavi!” I tako, dok smo kružili oko nje, izgovarali smo riječi ove molitve, najprije ja, a onda bi oni ponovili za mnom, i tako rečenicu po rečenicu. Sve skupa je trajalo oko minute. I ta jadna žena je bila POPTUNO OSLOBOĐENA od onoga što ju je tlačilo!

Kada molimo ovu molitvu, Božja sila u Plamenu ljubavi se odmah spušta i zasljepljuje sotonu

I pred 70 svjedoka, sklopila je ruke, kleknula da primi blagoslov, potpuno u miru. Nikad ovo nisam doživio, a Bog mi je dao veliku milost i u službi oslobađanja i egzorcizma sam 40 godina, počeo sam još kao tinejdžer asistirajući svom župniku koji me zamolio. Toliko godina sam u tome, vidio brojne slučajeve i nikad da je netko bio oslobođen unutar minute! Bilo je nevjerojatno prekrasno!

Svaki kršćanin, ne samo katolik, bi trebao moliti ovu molitvu, svaki dan!

Htio sam vikati: „Hura, hura! Upravo si mi Bože olakšao posao!” Bog nam je dao novu milost. Za svakog egzorcista, svećenika, redovnika, laika, tinejdžera (molite za njih ovu molitvu ako oni sami ne mole). Kada molimo ovu molitvu, Božja sila u Plamenu ljubavi se odmah spušta i zasljepljuje sotonu. Mama Marija (Gospa) je rekla da je Isus taj „Plamen ljubavi” i da kada Plamen ljubavi zaslijepi demone, đavao je potpuno zbunjen i ne može ništa što tad daje mjesto milosti Božji da „operira”.

Svaki kršćanin, ne samo katolik, bi trebao moliti ovu molitvu, svaki dan! Tako ćemo oslijepiti sotonu. Recite je barem jednom za sebe i svoju obitelj i jednom za svoju zemlju i svijet. Ovo je dar Neba. Molimo je, ona donosi Plamen ljubavi, zaljepljuje sotonu i donosi obraćenje i ozdravljenje. Nešto veliko dolazi. Kroz „Plamen ljubavi” pozvani smo sudjelovati kao vjerni Marijini sinovi i kćeri u njenoj pobjedničkoj akciji kršenja sotonine glave kako je i prorokovano u Svetom Pismu u knjizi Postanka, prvom Božjem proroštvu ljudskom rodu. Vrijeme je da se to ispuni. Nemamo se čega bojati, molite ove dvije molitve svaki dan (uz obavezan sakramentalan život, sveto Pismo i svetu Krunicu). Mladi masovno umiru i gube se. Moramo spasiti svijet. Moramo spasiti mlade ljude. Molite ove molitve i zaštitite svoje mlade. Nešto veliko dolazi, odgovorimo na Božji poziv.”

„Svi su pozvani da se pridruže mojim specijalnim borbenim snagama. Dolazak moga Kraljevstva mora vam biti jedina svrha u životu. Moje će riječi doprijeti do mnoštva duša. Imajte pouzdanja! Pomoći ću svima vama na čudesan način. Ne volite udobnost. Ne budite kukavice. Nemojte čekati. Suočite se s Olujom da spasite duše. Dajte se poslu. Ako ništa ne učinite, zemlju prepuštate Sotoni i grijehu. Otvorite oči i pogledajte sve opasnosti koje posjeduju žrtve i prijete vašim vlastitim dušama. ” Gospodin Isus Elizabeth Kindelmann (Imprimatur nadbiskupa Charlesa Chaputa)

Molitva

Kod nas su prevedene dvije forme, molite onu koju vam više odgovara:

Moj voljeni Isuse, neka naše noge koračaju zajedno. Neka nam se ruke sklope u jedinstvu. Neka naša srca složno kucaju. Neka naše duše budu u skladu. Neka naše misli budu kao jedno. Neka naše uši zajedno slušaju tišinu. Neka se naši pogledi međusobno duboko prodiru. Neka nam usne zajedno mole da steknu milost od Vječnog Oca. Amen.

Ili

O moj Isuse sjedini moje korake sa svojima da uvijek koračamo zajedno Tvojim putevima, uzmi moje ruke u svoje svete ruke da ih zajedno sklapamo na molitvu, učini da otkucaji mog srca odzvanjaju u ritmu Tvog srca, sjedini moju dušu sa svojom kako bih uvijek osjećao što Ti osjećaš, preobrazi moje misli da budu Tvoje misli, neka moje uši slušaju Tebe u tišini, privuci moj pogled da se utopi u Tvom pogledu, i neka moje usne sjedinjene s Tvojima zazivaju neizmjerno milosrđe Božje. Amen

Zdravo Marija

Inače Gospa je mađarskoj mističarki dala i „novi” zaziv na kraju „Zdravo Marije” koji da moli:

Zdravo Marijo – (moli se klasično do ‘moli za nas grešnike’) “…moli za nas grešnike, izlij plodove milosti svog Plamena ljubavi na svo čovječanstvo, sada i u času smrti naše, amen.”)

O Elizabeth, pokretu Plamena ljubavi, nekim porukama od Neba, i što Crkva kaže

Supruga, majka, mističarka i osnivačica Pokreta „Plamen ljubavi” Elizabeth Szántò bila je mađarska mističarka rođena u Budimpešti 1913. koja je živjela život siromaštva i teškoća.

DJETINJSTVO

Bila je najstarije dijete i jedina koja je uz svojih šestero braće (parovi blizanaca) doživjela odraslu dob. Kad je imala pet godina, umro je njezin otac, a u desetoj godini Elizabeth su poslali u Willisau u Švicarskoj da živi s dobrostojećom obitelji.

U dobi od jedanaest godina privremeno se vratila u Budimpeštu kako bi bila uz teško bolesnu majku prikovanu za krevet i njegovala je. Mjesec dana poslije Elizabeth se po rasporedu trebala ukrcati na vlak iz Austrije u 10.00 sati ujutro kako bi se vratila švicarskoj obitelji koja je odlučila posvojiti je. Bila je sama i pogreškom je stigla na kolodvor u 22.00 sata navečer. Mladi par odveo ju je natrag u Budimpeštu gdje je provela ostatak svoga života, sve dok nije umrla 1985. Živeći kao siroče na rubu gladi, Elizabeth je naporno radila kako bi preživjela.

BRAK I OBITELJ

Dva puta pokušavala je ući u vjerske kongregacije, ali su je odbili. Do preokreta je došlo u kolovozu 1929. kad je bila primljena u župni zbor i tamo je upoznala Karolyija Kindelmanna, instruktora dimnjačarstva. Vjenčali su se 25. svibnja 1930. kad je ona imala šesnaest, a on trideset godina. Zajedno su imali šestero djece, a nakon šesnaest godina braka, njezin je muž umro.

Kroz mnogo godina koje su slijedile, Elizabeth se borila kako bi se brinula o sebi i obitelji. Komunistička nacionalizacija Mađarske 1948. bila je kruta i oštra i Elizabeth je otpuštena s prvoga radnog mjesta zbog toga što je kod kuće imala kip Blažene Majke. Uvijek marljiva radnica, Elizabeth nikada nije imala sreće u dugom nizu kratkotrajnih poslova dok se trudila prehraniti obitelj. Na kraju su se sva njezina djeca oženila i s vremenom su se vratila k njoj, dovodeći svoju djecu sa sobom.

MOLITVENI ŽIVOT I ELIZABETIN DNEVNIK

Elizabetin duboki molitveni život doveo ju je do toga da je postala laikinja karmelićanka, a 1958. u dobi od četrdeset i pet godina ušla je u trogodišnje razdoblje duhovne tame. Otprilike u to vrijeme počela je imati intimne razgovore s Gospodinom kroz unutarnje lokucije, nakon čega su uslijedili razgovori s Djevicom Marijom i anđelom čuvarom. Na Gospodinov zahtjev Elizabeth je 13. srpnja 1960. počela pisati dnevnik.

Nakon dvije godine pisanja dnevnika, zapisala je: „Prije nego što sam primila poruke od Isusa i Djevice Marije, dobila sam ovo nadahnuće: ‘Moraš biti nesebična jer povjerit ćemo ti veliku misiju, a ti ćeš biti dostojna zadatka. Međutim, to je moguće jedino ako ostaneš posve nesebična, odričući se sebe. Ta misija može biti darovana tebi samo ako je ti također želiš po svojoj slobodnoj volji.’”

Elizabethin odgovor bio je ‘Da’ i po njoj su Isus i Marija započeli crkveni pokret pod novim imenom koje je dano toj neizmjernoj i vječnoj ljubavi koju Marija ima za svu svoju djecu: „Plamen Ljubavi”.

Kroz ono što je postalo Duhovni dnevnik, Isus i Marija poučavali su Elizabeth i nastavljaju poučavati vjernike Božanskom umijeću patnje za spasenje duša. Zadaci se dodjeljuju za svaki dan u tjednu, a uključuju molitvu, post i noćna bdjenja uz lijepa obećanja, isprepletena posebnim milostima za svećenike i duše u Čistilištu.

PORUKE OD ISUSA I GOSPE – PLAMEN LJUBAVI

U svojim porukama Isus i Marija govore da je Plamen Ljubavi Bezgrešnog Srca Marijina najveća milost darovana čovječanstvu od Utjelovljenja. A u ne tako dalekoj budućnosti Njezin će plamen pokriti cijeli svijet.

Kardinal Péter Erdő od Esztergoma-Budimpešta, nadbiskup Mađarske, osnovao je komisiju za proučavanje Duhovnog dnevnika i različita priznanja koja su lokalni biskupi širom svijeta dodijelili pokretu Plamen Ljubavi, kao privatno udruženje vjernika. Godine 2009. kardinal nije dodijelio samo imprimatur Duhovnom dnevniku, već je prepoznao Elizabethine mistične lokucije i zapise kao autentične, kao „dar Crkvi”. Uz to, dao je svoje biskupsko odobrenje pokretu Plamen Ljubavi koji formalno djeluje unutar Crkve više od dvadeset godina. Trenutačno Pokret traži daljnje odobrenje kao Javno udruženje vjernika. Papa Franjo 19. lipnja 2013. Pokretu je udijelio svoj apostolski blagoslov.

Iz Dnevnika

Dnevnik, 15. siječnja 1963.: „Vidjela sam Gospodinov prodoran pogled. Moje tjelesne oči ne mogu izdržati taj pogled. Njegov je pogled kao bljesak svjetlosti koji sve osvjetljava. Vidjela sam sve svoje grijehe. Satima sam plakala u najvećoj tuzi. Isus je rekao: ‘Neka se naši pogledi sjedine tako da čine jedan pogled.’ Moje grešne oči bit će jedno s Njegovim božanstvenim očima. On to želi svima. Rekao je: ‘Tko god hoda sa mnom, bit će združen sa mnom u jednom pogledu.’ ”(15. kolovoza 1980.)

„Gospodin je rekao: ‘Crkva i cijeli svijet u opasnosti su. Ne možete promijeniti tu situaciju. Samo Presveto Trojstvo po sjedinjenom zagovoru Blažene Djevice, anđela, svetaca i duša u Čistilištu, može vam pomoći.’”

„27. ožujka (1963.) Gospodin je rekao da će Duh Pedesetnice preplaviti Zemlju svojom moći i veliko će čudo privući pozornost cijeloga čovječanstva. To će biti učinak milosti Plamena Ljubavi. Zbog nedostatka vjere Zemlja ulazi u tamu, ali Zemlja će doživjeti veliki nalet vjere. Ljudi će vjerovati i stvorit će novi svijet. Plamenom Ljubavi povjerenje i vjera ukorijenit će se. Lice Zemlje bit će obnovljeno jer se ‘nešto slično nije dogodilo otkad je Riječ postala Tijelo’. Zemlja, iako preplavljena patnjama, bit će obnovljena po Gospinu zagovoru. Gospodin me zatražio da poruke odnesem biskupu. Budući da je biskup u blizini imao krizmu, otišla sam dogovoriti sastanak. Rekao mi je neka dođem u njegov dom. Razgovarala sam s njim sat vremena i dala mu poruke.”

(24. srpnja 1963.) „Gospa je govorila: ‘Ne napuštajte bitku. Kroz moj Plamen Ljubavi, započet će nova era milosti, nikada prije poznata na Zemlji.’

„Dana 1. kolovoza 1963. [Gospodin] rekao je: ‘Kad se učinak milosti Plamena Ljubavi Moje Majke izlije u sva srca, Ona će biti čašćena kao nikada prije. Svi će se združiti u vrlo veliku prosidbenu molitvu. Daj moje poruke onima na vlasti i poruči im da ne ometaju Moju Majku koja želi izliti Plamen Ljubavi.’”

„Dana 12. ožujka 1964. Isus je gromoglasnim glasom rekao: ‘Prije teških vremena koja vam dolaze, pripremite se za zvanje na koje sam vas pozvao obnovljenom upornošću i čvrstom odlukom. Ne smijete biti lijeni, nezainteresirani ili ravnodušni jer velika oluja sprema se ravno ispred vas. Njezini udari odnijet će ravnodušne duše prožete lijenošću. Samo će one duše s istinskim zvanjem preživjeti. Velika opasnost koja će uskoro izbiti započet će kada podignem Svoju ruku. Dajte moje riječi upozorenja svim svećeničkim dušama. Neka ih moje riječi koje vas unaprijed upozoravaju protresu.’”

Gospa je rekla: ‘Zemlja doživljava smirenje prije oluje, kao vulkan koji će uskoro eksplodirati. Zemlja je sada u ovoj strašnoj situaciji. Krater mržnje ključa. Ja, prelijepa Zraka Zore, oslijepit ću Sotonu. Nijedna umiruća duša ne bi trebala biti osuđena. Moj Plamen Ljubavi sada će biti upaljen. Bit će strašna oluja, uragan koji će željeti uništiti vjeru. U toj mračnoj noći nebo i Zemlja bit će osvijetljeni Plamenom Ljubavi koji nudim dušama.’

Gospa je rekla: ‘Moj Plamen Ljubavi gori. Toliko je velik da ga više ne mogu zadržati u sebi. Izlijeva se prema vama eksplozivnom snagom. Kad se izlije, moja će ljubav uništiti sotonsku mržnju koja inficira svijet. Najveći broj duša bit će oslobođen. Ništa slično nije postojalo nikad prije. Ovo je moje najveće čudo koje ću učiniti za sve … Nema potrebe da se to čudo dokaže. Učinit ću to čudo u svakoj duši. Svi će prepoznati izlijevanje Plamena Ljubavi.’

Gospa je rekla: ‘Bliži se trenutak kada će se moj Plamen Ljubavi zapaliti. U tom trenutku Sotona će oslijepjeti. (…) Svi koji će primiti taj Plamen to će osjetiti jer zapalit će i zahvatiti cijeli svijet, ne samo u narodima posvećenima Meni, nego širom svijeta. Proširit će se čak i do najnepristupačnijih mjesta jer nema mjesta koje nije pristupačno za Sotonu.’

‘Jednom kad je Sotona zaslijepljen’, Gospodin je također obećao, ‘dekreti Drugoga vatikanskog sabora bit će ispunjeni na izvanredan način’. [Isusova poruka 25. listopada 1964. Sabor je počeo dvije godine prije.] ‘Neka se svećenici i njihovi ljudi okupljaju u duhovnom jedinstvu. Ovo će izlijevanje dosegnuti i duše nekrštenih.’

Uredio: Petar Salečić, izdavačka kuća Kyrios

Ulomci su iz knjige “Upozorenje. Svjedočanstva i proročanstva prosvjetljenja svijesti”, autorice Christine Watkins. Dopuštenje izdavača Kyrios za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh