Evangelizacija

SILA ODOZGOR

Duh Sveti me upozorio na opasnost u kojoj se moj sin našao Bog nas i one za koje molimo ne prestaje štititi dokle god imamo povjerenja u njegovu očinsku ljubav

Foto: JoshuaWoroniecki, Pixabay

 

Bog nas štiti i na način da nam daje znanja i spoznaje o opasnostima koje nas očekuju. On ne želi samo sačuvati naše živote, već i sve ono što nam pripada, pa tako i naš posao, materijalna dobra, zdravlje. Znanje o opasnostima onda koristimo na način da jednostavno te opasnosti izbjegnemo ili ih molitvom uklonimo. Ako smo mi kršćani ovce koje poznaju Isusov glas, kako možemo objasniti da nas taj glas ne želi upozoriti na đavolske napade? Evo dobrog primjera.

Jedne noći, negdje oko dva sata, probudio me glas moga sina, koji me dva puta uplašeno zazvao: ‘Tata! Tata!’. Probudio sam se i provjerio je li u svojoj sobi. Nije ga bilo doma. Sjetio sam se da je spominjao odlazak na skup motorista s prijateljima.

Uz veliku pomoć Duha, našao sam ga u dvadesetak kilometara udaljenom mjestu. Ležao je sklupčan na zemlji u besvjesnom stanju. Pjena mu je izlazila na usta. Svi su njegovi prijatelji otišli i ostavili ga samog

Znao sam da je san od Duha

To je bio jedan od snova za koji sam odmah znao da dolazi od Duha i da je glas koji sam čuo došao od anđela čuvara moga sina. Uzeo sam auto i otišao ga tražiti. Uz veliku pomoć Duha, našao sam ga u dvadesetak kilometara udaljenom mjestu. Ležao je sklupčan na zemlji u besvjesnom stanju. Pjena mu je izlazila na usta. Svi su njegovi prijatelji otišli i ostavili ga samog. Najvjerojatnije bi umro da je ostao tamo, ležeći na goloj zemlji. Tko zna što mu se dogodilo?

Da nisam poslušao upozorenje koje mi je Bog dao kroz san i dan-danas bih Bogu mogao postavljati pitanja o tome zašto ga nije zaštitio i zašto je morao umrijeti

povjerenje u Njegovu očinsku ljubav

Bog nas i one za koje molimo ne prestaje štititi dokle god imamo povjerenja u njegovu očinsku ljubav. Da nisam poslušao upozorenje koje mi je Bog dao kroz san i dan-danas bih Bogu mogao postavljati pitanja o tome zašto ga nije zaštitio i zašto je morao umrijeti.

Duh Sveti uvijek završava svoj posao ako želimo surađivati

Iz ovog je primjera važno shvatiti određena pravila. Duh Sveti me očito upozorio na opasnost u kojoj se moj sin našao. Kad sam to shvatio imao sam tri mogućnosti: moliti, tražiti ga ili tražeći ga moliti. U tom sam se trenutku odlučio za treću varijantu.

Po riječima koje su me probudile shvatio sam da mi je sin u opasnosti i da ga Bog želi zaštiti. Počeo sam moliti i on me prisjećao svih pojedinosti koje sam osobno čuo o tom skupu, a koje nisam zapamtio

Duh Sveti uvijek završava svoj posao ako želimo surađivati

Nisam znao gdje se točno nalazi, ali sam znao da Duh Sveti uvijek završava svoj posao ako želimo surađivati. On nam progovara, podsjeća nas i uči. Po riječima koje su me probudile shvatio sam da mi je sin u opasnosti i da ga Bog želi zaštiti. Počeo sam moliti i on me prisjećao svih pojedinosti koje sam osobno čuo o tom skupu, a koje nisam zapamtio jer me nisu zanimale. Ipak, moj je duh zapamtio. Uz pomoć Duha Svetoga uspio sam se prisjetiti mjesta gdje je bio skup, te isto tako i ceste koja do tog mjesta vodi. Dakle, kad smo od Duha nadahnuti za bilo što nastojmo stvar privesti do njezina kraja, jer on koji je započeo sigurno je zainteresiran i da isto dovrši.

Kad prepoznamo da nam Duh Sveti govori tada nas ta spoznaja na neki način ‘uvlači’ u područje nadnaravne vjere u kojoj možemo primiti ono na što nas želi navesti.

Ulomak iz knjige Sila odozgor – snovi, vizije i proroštva autora Josipa Lončara.  Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh