Svjedočanstva

JEDNOSTAVNA, A SNAŽNA

Molitva u stresnim životnim situacijama U stresnim životnim situacijama moli ovu molitvu

Molitva u stresnim životnim situacijama

Foto: Shutterstock

 

Prije nekog vremena moj je prijatelj imao problem sa svojim šefom. On, moj prijatelj, nježna je duša, možda i malo previše nježna, i ne voli sukobe.

Šef mu je rekao da ozbiljno razmišlja o tome da ga premjesti u drugi odjel. A taj potez bi za mog prijatelja značio degradaciju. Najgore od svega bilo je to što ga je šef planirao premjestiti zbog nečega što je o njemu čuo od drugih. Nije ga uopće zanimala njegova strana priče.

Da stvar bude gora, moj je prijatelj i kod kuće imao stresnu situaciju: kredit i bebu na putu.

Htio je svoju suprugu poštedjeti brige pa je satima u tišini razmišljao, ali ne na zdrav način pa nije došao ni do kakvog rješenja, nego bi se samo razljutio.

Navečer, u svoje vrijeme molitve, bio je spreman prepustiti cijeli problem Gospodinu. Tijekom molitve prisjetio se rečenice iz Lukina evanđelja na koju nikad prije nije obraćao pažnju: „Obrani me od mog tužitelja!”

Tada je osjetio duhovnu sigurnost o kojoj piše sv. Terezija Avilska, sigurnost koju duša osjeti kad se napuni na izvoru.

U Lukinu evanđelju je žena koja traži obranu od svog tužitelja udovica a u Kristovo vrijeme društvo je zanemarivalo udovice. Ona je izrekla ovu rečenicu nepoštenom sucu, nekome kome se zapravo ne može vjerovati. Još gore, nije bila sigurna da ju sudac sluša. No ona je dan za danom posjećivala suca i podsjećala ga na svoju molbu.

Znamo kako priča završava: udovici ovaj sudac ipak, konačno daje pravdu. Zamislimo onda kako svemogući i milosrdni Bog postupa ako ustrajemo u molitvi.

Moj je prijatelj postupio kao ta udovica. Kad su mu se u srcu pojavile sumnje, mirno se je vratio molitvi. A idućeg jutra njegov mu se šef ispričao i rekao da ga ipak neće premjestiti. Rekao je i da mogu porazgovarati o stvarima koje je čuo od drugih.

Prijatelj je bio zapanjen. Bio je to prvi put da mu se šef ispričao, izgladili su nesporazum i popravili svoj odnos.

Gospodin nam je obećao da će njegovi sljedbenici nailaziti na progone. Ali također nam je obećao prebivalište u svom srcu, gdje štiti pravedne i siročad. Samo trebamo imati povjerenja u njegovu riječ i primit ćemo njegovu milost.

Izvor: epicPew (Stephen Mirarchi)

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh