Duhovna glazba

BABA YETU

VIDEO IZVEDBA KOJA JE ZADIVILA MNOGE – poslušajte molitvu Oče naš na svahiliju! Molitva Oče naš na svakom je jeziku posebna, no izvedba na svahili jeziku oduševit će vas upravo zbog činjenice da su izvođači unijeli elemente svoje kulture i tako izvedbu učinili još posebnijom…

Foto: Pixabay

 

Molitva Oče naš za nas kršćane posebna je molitva. Isus je svoje apostole naučio tu molitvu, a ona je danas neizostavni dio misnoga slavlja, ali brojnih molitvi, kao što je, primjerice, krunica.

Premda je molitva Oče naš na svakom je jeziku posebna, izvedba na svahilskom jeziku oduševit će vas upravo zbog činjenice da su izvođači unijeli elemente svoje kulture i tako izvedbu učinili još posebnijom.

O svahilskom jeziku

Svahilski jezik (svahili) jedan je od najraširenijih jezika bantuske skupine nigersko-kordofanskih jezika. Materinski je jezik oko 5 milijuna ljudi, a kao drugim jezikom njime govori više od 50 milijuna govornika. Na njem postoje televizijski i radijski programi, mnogobrojne tiskovine, a služi i kao jedan od radnih jezika u Ujedinjenim narodima.

[1]

Poslušajte kako zvuči molitva Oče naš na svahiliju… : )

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh