Duhovnost

MOLITE ZA DUŠE U ČISTILIŠTU

Evo kako se mogu zadobiti milosti zagovorom duša u čistilištu Svaka duša ondje silno žudi za Bogom i vapi za molitvama koje ju mogu odvesti bliže Njemu

Foto: Doidam 10, Shutterstock

Foto: Doidam 10, Shutterstock

Svaka duša u čistilištu silno žudi za Bogom i vapi za molitvama koje ju mogu odvesti bliže Njemu…

Mnogo toga postižemo za spas duša u čistilištu i samo jednom molitvom Oče naša. Svaka duša ondje silno žudi za Bogom i vapi za molitvama koje ju mogu odvesti bliže Njemu. S obzirom da im možemo pomoći, zašto to češće ne činimo? Možda i nama zatrebaju takve molitve, jer rijetki su oni koji nakon ovozemaljskog života odmah prelaze u Raj, bez da su se prethodno očistili.

„Mi možemo moliti za duše u čistilištu, a one mogu za nas…”

Uvrstite si u jutarnju molitvu jedan Oče naš za duše u čistilištu. I sada zamislite koliko je to molitava ako bi se odvojila samo minuta za te duše svakoga dana. Svaki student prije ispita može izmoliti molitvu za dušu iz čistilišta, odnosno za njezin spas i zatražiti da ta duša i sveci kod Gospodina mole za njegovu bolju koncentraciju, kvalitetnije učenje i polaganje ispita. Iz prispodobe o Lazaru i bogatašu, vidimo da je komunikacija između pakla i ovozemaljskoga nemoguća. Bogataš nije mogao upozoriti svoju braću da lutaju putem koji vodi u propast, ali komunikacija između ovozemaljskoga, raja i čistilišta je otvorena.

Ovdje svi možemo moliti jedni za druge. Mi možemo moliti za duše u čistilištu, a one mogu za nas. Sveci nas također već zagovaraju u Nebu. To je milost od Gospodina, koji nas silno voli i želi da dođemo k Njemu i ne zalutamo. Bogu hvala i slava.

Izvor:  Metanoia

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr), odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh