Molitva

PATER MARKO GLOGOVIĆ

MOLITVA Bože, ljubljeni i dobri, znaš da mi je strana i mrska riječ ‘pokora’ Pokaži mi vrstu pokore koju ću moći činiti, bez mrmljanja i bez hvalisanja. Ljubim te, Gospodine, koji si prije mene bio pljuvan i bičevan

Pokora donosi Kraljevstvo već ovdje na zemlji

Foto: Shutterstock

Riječ za razmatranje: Dobra je slomljenost. Kada više ništa ne možeš učiniti, tada nastupa Gospodin. Bolna je slomljenost, ali istovremeno i liječi tvoje odnose, misli i planove. Tužna je slomljenost. Zato je radost nakon Božjega oslobađajućega dodira stostruko veća.

Moja molitva za ove dane: Bože ljubljeni i dobri, znaš da mi je strana i mrska riječ »pokora«. Nisam baš o tome ni pretjerano čitao, malo je takve literature. Nekako ne čujem ni u propovijedi objašnjenje ili poziv na pokoru. Znam samo da Blažena Djevica Marija u svakomu ukazanju uzvikuje taj pojam. Imam pokore na izvoz u vlastitu životu, ali htio bih vršiti pokoru, za svetost svoju i spasenje duša. Osjećam da je neka posebna snaga i mir u tome činu samozataje i tišine. Bože, stvori mi čisto srce i obnovi postojan duh u meni. Po pokori. Zato što ti tako kažeš, ja ti vjerujem. Pokaži mi vrstu pokore koju ću moći činiti, bez mrmljanja i bez hvalisanja. Ljubim te, Gospodine, koji si prije mene bio pljuvan i bičevan. Ti si Pastir koji je postao Janje. Ja sam vuk koji želi postati janje. Po tebi, Kriste, amen.

Autor: Marko Glogović | Njegove knjige možete pronaći u našoj Biblioteci Figulus, klikom na gumb ispod:

Za Book.hr priredio L. M.

Najčitanije

Na vrh