Duhovnost

KRUNICA OTKUPLJENJA

Molimo ovo otajstvo i svim srcem očekujmo čudesna ozdravljenja po Marijinu zagovoru! Često nećemo moći primiti zdravlje ako se Ocu ne predamo s potpunim povjerenjem, ako ne dopustimo da nam prvo iscijeli ili ukloni uzrok naše bolesti, ako nam ne pripremi srce za dar vjere...

Molimo ovo otajstvo i svim srcem očekujmo čudesna ozdravljenja po Marijinu zagovoru!

Foto: Unsplash, Josh Applegate

 

5. otajstvo … čijim smo ranama iscijeljeni

Kao što sam rekao u prvom otajstvu, Isus je liječio svaku slabost i svaku nemoć u narodu, izliječio je sve koji su došli k njemu, bez obzira kakvu bolest imali. Isus Krist isti je jučer, danas i sutra. Znamo da se izlječenju naših bližnjih neizmjerno radujemo. Tako se, još i više, raduje sam Isus.

Često nećemo moći primiti zdravlje ako se Ocu ne predamo s potpunim povjerenjem, ako ne dopustimo da nam prvo iscijeli ili ukloni uzrok naše bolesti, ako nam ne pripremi srce za dar vjere…

Sasvim je u redu i vrlo je ponizno i korisno moliti za svoje ozdravljenje i za ozdravljenje drugih, no često imamo više problema s primanjem milosti nego s Božjim davanjem. Često nećemo moći primiti zdravlje ako se Ocu ne predamo s potpunim povjerenjem, ako ne dopustimo da nam prvo iscijeli ili ukloni uzrok naše bolesti, ako nam ne pripremi srce za dar vjere…
Isus nas je svojim ranama već iscijelio. Iscjeljenje nam pripada, kao što nam pripada i oproštenje. Nekad ćemo ga zadobiti vrlo brzo, a ponekad će to biti proces koji će trajati dulje, proces u kojem će nas milost pripremati da možemo primiti ono što nam Bog želi dati. Priprava srca za primanje te sâmo primanje ozdravljenja događaju se u Božjoj prisutnosti, po milosti, koja u nama čini ono za što sami po sebi nismo sposobni. Dokle god je naša pozornost, naša potpuna svjesnost usmjerena na sadržaj molitve, na onoga kome se u molitvi obraćamo i na onoga za koga molimo – milost nas obuzima i ispunja poput infuzije.

Milost je bolesnicima duhovna ozdravljujuća infuzija, a zdravima duhovna hrana

Bez obzira za što i za koga molili, milost neprestano djeluje i na nas same. Milost je bolesnicima duhovna ozdravljujuća infuzija, a zdravima duhovna hrana, koja nam omogućuje da možemo živjeti u Božjoj volji.
Moleći ovo otajstvo i prikazujući ga za sebe i za druge, prepustimo Bogu da odredi kad i kako će se iscjeljenje završiti. Budimo svjesni da je ono započelo s našom molitvom i da traje cijelo vrijeme molitve, bez obzira jesmo li svjesni onoga što se u nama događa.
Mnogi bolesnici, zbog stanja u kojem se nalaze, zbog lijekova koje primaju i/ili zbog razočaranja, depresije i strahova, nisu sposobni moliti sami za sebe. Na nama je da u ovoj desetici molimo za njih. Molimo i svim srcem očekujmo čudesna ozdravljenja po Marijinu zagovoru!

Iz nove knjige „Škola molitve 4 – krunica otkupljenja” autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu za samo 25 kuna možete kupiti ovdje.

Po krunici otkupljenja možemo izmoliti milost pokajanja, oproštenja, iscjeljenja i ozdravljenja za sebe i za druge koji su potrebni Božjeg milosrđa. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh