Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Molim te, Isuse, svojim blagoslovom iscijeli, blagoslovi i ispuni njegovo/njezino srce kako bi bilo slobodno…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, učini me boljim/om suprugom. Blagoslovi me danas tako silno da sve svoje krive stavove, krive misli, okrivljavanja, sve ono što me tišti, sve ono što činim krivo, iako to u dubini srca ne želim činiti, predam na Isusov Križ! Molim te, daj mi snage i odlučnosti da danas kao nikada do sada, u vjeri i tvojoj snazi predam sve ono što me žalosti u duši, sve krive postupke, svoje i supružnikove, sve ono što mi krade radost, sve što mi ne da živjeti puninu života koji si ti, Oče, namijenio za mene i moj brak. Daj da shvatim da Isus jedva čeka da to napravim, da me uvede u slobodu djeteta Božjega.

U najveću zabludu, i grijeh, upadam kada svoje pogreške i krive postupke ‘opravdavam’ tako da za njih krivim druge, svog supružnika… To često radim nesvjesno, a tako ustvari opravdavam grijeh i sam sebi / samoj sebi ‘potvrđujem’ da i ja imam pravo loše reagirati. Po čemu sam onda bolji/a od drugih?

I zato ti sve to predajem, Kriste, danas ti to predajem iz dubine svoje duše i zazivam slobodu na svoje srce, misli, duh, dušu i tijelo.

Napose te molim da ti svojim blagoslovom iscijeliš, blagosloviš i ispuniš njegovo/njezino srce

Napose ti donosim sve krive stavove koje sam preuzeo/la od svojih roditelja, možda još kao dijete i kojih se ne želim ili ne mogu odreći ili uopće nisam svjestan/na da ih se trebam odreći, a stvaraju mi probleme u odnosu prema supruzi, djeci, a ponekad i prema meni samom/samoj. Posebno ti prikazujem te stavove i situacije do kojih je zbog njih došlo i odričem se onih područja u kojima sam „slijep/a“. Uzmi to na svoj Križ, Isuse. Pokaži mi, Gospodine, u čemu sam povrijedio/la svoju suprugu / svoga supruga i potakni me da joj/mu to nadoknadim svojim djelima ljubavi i poštovanja. Napose te molim da ti svojim blagoslovom iscijeliš, blagosloviš i ispuniš njegovo/njezino srce kako bi ono bilo slobodno od svake ogorčenosti, tuge, žalosti, osjećaja manje vrijednosti, neželjenosti, odbačenosti, bezvrijednosti ili bespomoćnosti. Molim tebe, Marijo, da izliješ obilje svoga mira u srce moga supruga / moje supruge i da ga/ju zagrliš.

Predajem svoj brak danas u Božje ruke i odlučujem da ću svoj brak i svoga supruga / svoju suprugu gledati kao put i putokaz k Vječnom životu

Molim tebe, Marijo, za zagovor da Gospodin blagoslovi i obnovi temelje moga braka, naših odnosa, razumijevanja; da se sloboda Kristova Križa silno izlije na naš brak, uništi svaku tamu i donese novo svjetlo. Neka naš brak bude u središtu Kristova svjetla, po tvome zagovoru, Marijo.

Predajem svoj brak danas u Božje ruke i odlučujem da ću svoj brak i svoga supruga / svoju suprugu gledati kao put i putokaz k Vječnom životu jer, vjerujem, Oče, da si upravo zato stavio moga supruga / moju suprugu uz mene. Obnovi nas i oživi, Kriste!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Dođi danas pred Isusa takav kakav jesi / takva kakva jesi i predaj mu sebe, svoga supruga / svoju suprugu, vaš brak, svoje djetinjstvo… Donesi mu sve što misliš ili osjetiš da trebaš. Ne kompliciraj, samo govori, jednostavno i iskreno. Bog sve čuje i treba tvoje srce, treba tvoj brak. Odvaži se i kreni!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh