Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Molim po autoritetu djeteta Božjeg, supruga/e i u Isusovo Ime, slobodu bića svojeg/svoje supruga/e

RAZMATRANJE I MOLITVA

Oče, želim ti danas donijeti srce svoga/svoje supruga/e, želim danas učiniti djelo milosrđa, želim danas, tvojom milošću, odlučujem se na to, biti onaj/ona koji/a će slijediti tvoj primjer i biti blagoslov svome supružniku i braku. Trebam tvoju pomoć jer ti znaš koliko mi nedostaje često mira, strpljenja, snage i koliko lako se izgubim, koliko često gledam krivim očima na svoga supružnika. Znam Gospodine da me ti želiš blagosloviti, znam da ti želiš da moj brak bude izvor sreće i snage na putu prema Vječnom životu, ali priznajem Isuse da mi se to ponekad tako ne čini. Zato molim danas za tvoju mudrost, da moje srce ne bude usmjereno na moje rane, boli, već želim gledati i vidjeti svoga/svoju supruga/u onako kako ga/ju ti vidiš. Predajem ti sve strahove, boli, rane, okrivljavanja, slabosti, zarobljenosti.

Želim danas uistinu iskazati milosrđe i tako ići kontra ovoga nemilosrdnoga svijeta

Želim postupiti kao što si ti postupio Isuse kada si nakon Uskrsnuća došao svojim učenicima i rekao im „Mir vama“. Samim time, nisi ih napao, optužio, omalovažio, a imao si, ljudski gledano, svako pravo, jer su te napustili, izdali, bili nevjerni, odrekli su te se, no ti im daješ mir, opraštaš im, olakšavaš im. Dragi moj Isuse, odlučujem se danas i ja tako postupati, ali znam da bez tebe to neću uspjeti, barem ne onako kako treba, znam da ću ja bez tebe postupati „ljudski“, po svojoj pravdi. Želim danas uistinu iskazati milosrđe i tako ići kontra ovoga nemilosrdnoga svijeta koji je zarobljen, a samim time postupajući tako, zarobljen/a sam i ja, no često to ne vidim, često padnem u zamku toga, često okrivljavam i supruga/u, iako znam da u meni leži izbor kako ću reagirati. Molim te Isuse, izlij svoj mir u moje srce da danas budem blagoslov svome/svojoj suprugu/supruzi. No vapijem ti, daj da danas moj/a suprug/a osjeti tvoj mir, osjeti tvoju blizinu.

Isuse, predajem ti svoj brak, vodi nas, čuvaj, blagoslovi i pomozi da kroz brak zaslužimo vječni život

Uđi u svaki dio njegovog/njezina bića, onaj dio koji je povrijeđen, slab, zarobljen, utemeljen na krivim motivima, utjecaju odgoja i roditelja, rana koja sam mu/joj ja kao suprug/a nanio/nanijela, svaki dio srca koji je podigao „zid“ od tebe. Molim po autoritetu djeteta Božjeg, supruga/e, i u Isusovo Ime, slobodu bića svojeg/svoje ljubljenog/ljubljene supruga/e, želim biti milosrdan/a i želim danas iz dubine srca, odlukom, svjesno i ponizno otvoriti vrata tebi Kriste da svojom silom, snagom i ljubavlju uđeš u moj brak, uđeš u naša srca, uđeš u naš dom, da nas podigneš tamo gdje smo pali. Isuse, predajem ti svoj brak, vodi nas, čuvaj, blagoslovi i pomozi da kroz brak zaslužimo vječni život.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Iako je često teško, spasonosno je i suprotno svijetu zazivati blagoslov onda kada je nama možda najviše potreban jer smo ljuti, ogorčeni, pali smo. Ali prečesto smo usmjereni na to, na tugu, pad, gubimo snagu, a Isus je kraj nas i doslovno plaće, želi se umiješati. Usmjeri se na radost, prepusti Bogu tugu, moli za supružnika baš onda kada smatraš da ne zaslužuje to, jer to su najveći i najblagoslovljeniji trenuci za nebo koje nam nitko neće više moći uzeti i koji nas čekaju kada dođemo pred Njega. Ali zapamti, ne moraš sam, On je tu!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh