Svjedočanstva

ISKRENO SVJEDOČANSTVO

Moje tri trudnoće: „Isuse, bojim se. Ali tebi se predajem. Ti se pobrini!“ „Imam dvojicu sinova i treće dijete na putu. Prvog sina sam začela prije braka. Rodila sam na carski rez. Drugi put smo pokušavali godinu dana, ali nismo uspijevali. Ciklus mi se je poremetio, imala sam bolove. U to sam vrijeme odigrala nagradnu igru na Facebooku i osvojila knjigu duhovne tematike. U sredini knjige sam pronašla mali listić na kojem piše: Marija, Nositeljica Života. Već sam tu vidjela čudo.“

Foto: Shutterstock

 

Hvaljen Isus i Marija.

Zovem se N. i imam 29 godina. Želim posvjedočiti o svojim trudnoćama.

U sredini knjige sam pronašla mali listić na kojem piše: Marija, Nositeljica Života…

Imam dvojicu sinova i treće dijete na putu. Prvog sina sam začela prije braka. Rodila sam na carski rez. Drugi put smo pokušavali godinu dana, ali nismo uspijevali. Ciklus mi se je poremetio, imala sam bolove.

U to sam vrijeme odigrala nagradnu igru na Facebooku i osvojila knjigu duhovne tematike. U sredini knjige sam pronašla mali listić na kojem piše: Marija, Nositeljica Života. Već sam tu vidjela čudo.

Otišla sam liječniku zbog ciklusa. Pomoću ultrazvuka mi je utvrdio veliku cistu na lijevom jajniku. Poslao me je dalje da drugi liječnik utvrdi trebam li ići na operaciju ili ne. Taj mi je liječnik objasnio da imam dobroćudni tumor. Upitala sam ga je li to razlog zbog kojeg nisam mogla zatrudnjeti, a on mi je odgovorio da bi to moglo biti zbog toga.

Nakon toga suprug i ja smo odlučili da ćemo i dalje biti otvoreni životu, te da ćemo se ravnati samo po plodnim i neplodnim danima

Operacija, na koju sam išla u siječnju 2018., prošla je u potpunom redu.

Nastavila sam moliti Mariju da zatrudnim. Mjesec i pol dana nakon operacije saznala sam da sam trudna i to na svetog Josipa. Odlučila sam da ćemo dijete, ako bude muško, nazvati Josip. I rodio se mali Josip u studenom 2018., također carskim rezom. Prvog sina sam rodila na carski jer se nisam otvarala i zato što sam dobila infekciju, a drugo zato što se nije spuštao u porođajni kanal.

Nakon toga suprug i ja smo odlučili da ćemo i dalje biti otvoreni životu, te da ćemo se ravnati samo po plodnim i neplodnim danima.

Rekla sam Bogu: „Bože, ti znaš kad mogu, iako sam imala dva carska reza. Otvaram ti se, ti znaš najbolje.“

Ispovjedila sam da pušim i da ne znam kako da se toga oslobodim. Svećenik mi je na to rekao…

Početkom prosinca prijavila sam se na e-duhovne vježbe. Dva tjedna nakon vježbi, prilikom razmatranje danog teksta, u srcu sam začula: „Cigarete su tvoj Bog“. I tako sam počela moliti za to da prestanem pušiti, kako bi Isus zaista bio moj pravi Bog.

Suprug i ja smo se uputili na predbožićnu ispovijed i Svetu Misu. Ispovjedila sam da pušim i da ne znam kako da se toga oslobodim. Svećenik mi je na to rekao: „Zavapi jače Isusu“.

Ubrzo nakon ispovijedi otišla sam na pričest. Primila sam Isusa i krenula natrag na svoje mjesto. I odjednom navale suze. Plačem. Ne mogu se kontrolirati. I u tom trenutku osjetila sam silnu Božju ljubav, kako me grli, kako me obuhvaća. I tada sam u srcu rekla: „Isuse, neću više nikada zapaliti“.

U tome strahu kleknula sam nasred kuće, raširila ruke i rekla: „Isuse, bojim se. Ali tebi se predajem. Evo, tebi sve, ti se pobrini.“ I tada sam u srcu začula…

I prestala sam pušiti. Preko noći. Samo tako.

Deset dana nakon toga sanjala sam bebu kako se miče u meni. Sutradan sam trebala dobiti menstruaciju. Ali izostala je. Napravila sam test na trudnoću i pokazao je da sam trudna. Godinu i mjesec dana nakon drugog carskog reza. Odmah sam se sjetila da nakon dvije godine preporučuju novi rez. Izračunam: „Neće biti dvije godine“. I uhvati me strah! Nisam znala kamo ću sa sobom.

U tome strahu kleknula sam nasred kuće, raširila ruke i rekla: „Isuse, bojim se. Ali tebi se predajem. Evo, tebi sve, ti se pobrini.“ I tada sam u srcu začula: „Prestala si pušiti!!!“ Shvatila sam: Pa Isus se već brine za moje dijete i za mene, pa on mi je pomogao da prestanem štetiti svojem djetetu pušenjem.

Hvala mu i slava dovijeka!

Za Book.hr. posvjedočila N. N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoja nam svjedočanstva možete poslati mejlom na: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh