Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVA

Moje iskustvo s „Kristoforima“ (II) „Kristofori“ već godinama na različite načine (molitveno-evangelizacijski susreti, Tečaj razmatranja krunice, Škola molitve, Tečaj ljubav i poštovanje, časopis „Book“, portal Book.hr, hodočašća, izdavanje knjiga…) evangeliziraju u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovo su samo neka kraća svjedočanstva koja govore o plodovima njihova rada…

Moje iskustvo s „Kristoforima“ (II)

Foto: Marko Matijašević (Molitveno-evangelizacijski susret u Osijeku)


 

Prvi dio možete pročitati ovdje.

 

Novi život

Školu molitve polazim već dvije i pol godine. Nisam ni slutila koje će sve promjene donijeti u moj život. Razmatranje Svetog pisma postalo je moja radost i snaga, ono mijenja moje srce, daje mi nova spoznanja a što je najzanimljivije mijenjaju se i ljudi oko mene. Moj suprug je prihvatio Isusa kao svog Spasitelja, čita duhovno štivo, ne propušta svetu misu… Promijenio se i naš brak. Imamo više razumijevanja jedno za drugo, manje se svađamo, više razgovaramo o Bogu.
Suprug se prije nekoliko mjeseci teško razbolio i bio je u jako lošem fizičkom stanju. Nismo znali što mu je. U Školi molitve molili smo za njegovo ozdravljenje i ubrzo mu se zdravlje počelo poboljšavati. Isus ga je ozdravio! Kasnije smo saznali da je bolovao od teškog oblika mišje groznice, ali oporavio se bez ikakvih posljedica. Zahvalna sam Isusu što ga je ozdravio i očuvao našu obitelj. Isus svakog želi ozdraviti samo ga trebamo pozvati u svoj život, jer On strpljivo čeka…

N. N. (Podaci poznati uredništvu)

„Sve mogu u onom koji mi daje snagu“

„Školu molitve“ polazim četiri godine. U vrijeme kad sam tek krenula u „Školu“, Gospodin u mom životu nije zauzimao mjesto koje mu pripada. Moje geslo je bilo: „Sve mogu sama“. Kroz „Školu“ – kroz razmatranje Riječi, meditaciju, upoznavanje onoga što je bitno – barijere su se polako počele rušiti. Danas mogu reći da je „Škola molitve“ najbolji temelj na kojem gradim svoju kuću. Svaki susret otvara nova vrata za pravu spoznaju Božje ljubavi prema nama ljudima. Sada je moje geslo: „Sve mogu u onom koji mi daje snagu“.

Đurđica

 

„Hvala“

Da nije bilo muževe bolesti, nikad ne bih upoznala Gospodina.

Nisam bila neka vjernica niti sam razumjela Riječ Božju. A onda se je prije godinu dana, kad sam krenula na „Školu molitve“, sve okrenulo. Moj se je život potpuno promijenio. Prije kada bi mome suprugu bilo loše, bila bih u panici i strahu. Danas kada mu nije dobro potpuno sam mirna; ne bojim se jer znam da je Bog uz mene.

Svaki Mu dan zahvaljujem za muževljevu bolest jer me je tako približio sebi i svojoj ljubavi. Više ne mogu zamisliti život bez Gospodina i u svakom mu trenutku zahvaljujem što je uz mene. S Bogom je sve lakše prebroditi. Snagu mi daje samo Bog i „Škola molitve“. Svaki novi dan prihvaćam s radošću jer znam da je Bog uz mene i da će sve biti dobro.

Hvala Bogu i Kristoforima.

Zora

 

„Zahvaljujem Bogu što mi je na put stavio Josipa Lončara i Kristofore

Rođen sam u katoličkoj obitelji i od malih nogu idem u crkvu. Zbog teškog djetinjstva povukao sam se u sebe, bio sam preopterećen krivnjom i strahovima. Od početka moga obraćenja stvari su išle polako i teško jer sam izgubio povjerenje u ljude i nosio previše boli i razočaranja. Zahvaljujem Bogu što mi je na put stavio Josipa Lončara i Kristofore. Zahvaljujem Josipu što je imao toliko strpljenja i ljubavi. I ostalim Kristoforima se također zahvaljujem jer ni njima nije uvijek bilo lako sa mnom. Bogu je stvarno sve moguće, samo mu trebamo dopustiti da djeluje u nama.

Mario

 

„Krist je postao središte naše obitelji“

Bio sam svjetovan čovjek koji bi ponekad otišao na nedjeljnu svetu misu. To mi je bio puki običaj, reklo bi se „folklor“, i često bih se vraćao kući prazan. Obratio sam se nakon što sam se našao pred zidom; brak mi je došao u pitanje, skupilo se je niz drugih problema. Bio sam duhovno mrtav čovjek. Supruga i ja smo tada počeli pohađati molitvene seminare i „Školu molitve“ koje organiziraju Kristofori i na tom putu počela su se događati mala čuda. Kao prvo, shvatio sam da bez nedjeljne svete mise nema života – nema života ako nisi nakalemljen na trs. Počeli su stizati prvi plodovi, bure su se stišale. Životni prioriteti su nam se promijenili, shvatili smo da smo na putu za nebo. Odnosi u braku su nam se popravili, otvorili smo se životu i primili drugo, treće i četvrto dijete, a nedugo prije toga bili smo pred razvodom! Naravno da i sada ima problema, ali na njih gledamo drugim očima.

Krist je postao središte naše obitelji, počeli smo shvaćati kako se naši župnici žrtvuju za nas vjernike. Toliko sam puta čuo na molitveno-evangelizacijskom susretu Kristofora: „Molite za svog župnika, uključite se u svoju župnu zajednicu“. Moj je odnos prema molitvi, a samim time i prema Gospodinu, postao drugačiji. Sada shvaćam da Gospodin ima osjećaje i da je tužan ako mu se obraćam isključivo radi svojih interesa, samo kada nešto trebam.

Marinko

 

„Tako osnažena djelujem u svojoj župnoj zajednici“

„Dom je ondje gdje je Otac, gdje je Sin i gdje je njihov Duh!“ (o. Augustyn Pelanowski)

Čovjek je društveno biće, nije dobro da bude sam. Svatko pronalazi zajednicu u kojoj će rasti u ljubavi i spoznaji Oca, Sina i Duha Svetoga. Tako sam i ja pronašla svoj dom u Kristoforima. Svako se jutro budim i prvo pročitam dnevna misna čitanja, komentar i molitvu na portalu Book.hr, te ulomak iz knjige „U Tvojoj prisutnosti“ i tako na poseban način kroz riječi meditacije doživljavam Isusovu ljubav.

U Školi molitve učim razmatrati Bibliju. Prije ne bih razumjela Božju riječ ako mi netko ne protumači; na Školi učim sama protumačiti riječi kroz koje mi se Isus objavljuje. Objavljuje mi svoju ljubav i svoju svetu volju za moj život. U Školi molitve molimo jedni za druge. Ne mogu zamisliti svoj život bez Škole molitve. Ne odlazim često na molitveno-evangelizacijske susrete, ali na poseban način osjećam Božju blizinu i bivam osnažena novom snagom. Slavljenje Boga pjesmom i tumačenje Božje riječi unose život u mene. Naučila sam i kako prikazati svetu misu, kako se nositi sa svojim teretima i problemima, kako vršiti Božje zapovjedi.

Ja nisam više ista osoba; otkada idem u Školu molitve i čitam knjige u izdanju Biblioteke Figulus, bolja sam osoba. Pronašla sam svoj dom u Kristoforima. Tako osnažena djelujem u svojoj župnoj zajednici.

N.F.

 

Kroz bolest do Isusa

Hvaljen Isus i Marija! Ovim svjedočanstvom želio bih zahvaliti Kristoforima.

Na seminare koje organiziraju Kristofori krenuo sam jer sam bio suočen s problemima na poslu, ali i teškom bolešću – multiplom sklerozom. Po njihovim molitvama ozdravio sam na duhu i duši. I danas sam fizički bolestan, no duhovno sam zdrav. U srcu nosim Božji mir i ljubav prema Isusu, te zahvalnost što je za mene umro na križu. Isus mi svaki dan svojom ljubavlju pomaže nositi moju bolest i ja se potpuno predajem Njemu u ruke.

Zahvaljujem Kristoforima za svaku molitvu za moje ozdravljenje te iscjeljenje mojih rana. Zahvaljujem im, jer sam uz njih spoznao ljubav prema svetoj misi te molitvi krunice. Najviše sam zahvalan na Školi molitve u koju idem sa svojom suprugom. Razmatranje Božje riječi donijelo je obilate plodove u moj život, moju obitelj i brak. Tako nam moja bolest nije teret, nego blagoslov na slavu Isusovu.

Josip

 

„Kristofori su me doveli do živoga Boga“

Hvaljen Isus i Marija! Moje ime je Marija, dolazim iz Slavonije i ovim svjedočanstvom željela bih zahvaliti Kristoforima i posvjedočiti o važnosti njihova djelovanja u mom životu.

Kristofori su me doveli do živoga Boga i pomogli mi shvatiti da Bog ljubi i grešnog čovjeka, te su kroz molitvu i djelovanje Svemogućeg zaslužni što sam ja danas nova osoba. Zahvaljujući njima Isus je danas moj Put, Istina i Život; uz njih sam spoznala ljubav prema Euharistiji. Već dvije godine aktivno sudjelujem u Školi molitve; razmatranjem Božje riječi promijenila sam se ja, moje srce i moja obitelj. Molitva mi daje snagu da donosim ljubav svima onima koji još uvijek nisu spoznali milosrdnu Božju ljubav. Kristofori su zaslužni što se u mom srcu rodila ljubav prema Majci Božjoj, prema krunici, svecima, anđelima, dušama u čistilištu…

Sretna sam što su ušli u moj život i radujem se svakom novom susretu. Neka ih dragi Bog blagoslovi, štiti i vodi.

Slava Isusu!

Marija

Više o „Kristoforima“ možete saznati ovdje.

Svoje svjedočanstvo možete nam poslati na e-mail adresu: urednikboo[email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh