Brak i odnosi

LJUBAV I POŠTOVANJE

„Moja je molitva dugo vremena zvučala ovako: ‘Bože, molim te, izliječi naš brak. Ovo je prebolno. Zašto si nas uopće spojio?’“

„Moja je molitva dugo vremena zvučala ovako: ‘Bože, molim te, izliječi naš brak. Ovo je prebolno. Zašto si nas uopće spojio?'“

[NAJAVLJUJEMO] U travnju 2018. dr. Emerson će u Hrvatskoj održati nekoliko seminara. Donosimo vam raspored susreta, a ulaznice u pretprodaji možete kupiti u našoj web-knjižari (detaljnije) ili na našim mjesečnim molitveno-evangelizacijskim susretima (raspored). Ulaznice će se moći kupiti i na sam dan susreta na ulazu u dvoranu. Predavanja će biti simultano prevođena na hrvatski jezik. O snažnoj i jednostavnoj poruci koje je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze više saznajte ovdje

 

Iskustva i svjedočanstva osoba koje su prisustvovale nekom od seminara dr. Emersona Eggerichsa i počele primjenjivati snažnu i jednostavnu poruku ljubavi i poštovanja!


Otkad je moja mama počela pokazivati tati da ga poštuje, on joj priznaje svoje pogreške iz prošlosti

Uglavnom, otkad je moja mama počela pokazivati tati da ga poštuje, on joj priznaje svoje pogreške iz prošlosti. Ona vidi veliku promjenu u načinu njegova razmišljanja i ponašanja te joj to daje nadu u budućnost. Također kaže da se trudi obraćati mu se s poštovanjem birajući riječi i sudeći po onome kako tata reagira na to, i već vidi nevjerojatne rezultate… To je velika stvar budući da oni nikada nisu mogli ozbiljno razgovarati bez ljutnje ili barem povišenog glasa… Hvala što ste donijeli nadu mojoj majci, a onda i meni i mojim sestrama.

Međusobno smo razumijevanje sada podigli na jednu novu razinu. Moja je molitva dugo vremena zvučala ovako: ‘Bože, molim te, izliječi naš brak. Ovo je prebolno. Zašto si nas uopće spojio?’ Sada sam mu VEOMA zahvalan što nas je spojio! Moja je žena moj par u svakom pogledu, bila je to i prije nego što sam ja to mogao vidjeti. Velik mi je teret pao sa srca… Više nisam isti.

Oduvijek sam mislila da samo trebam više voljeti

Bezuvjetno poštivanje muža bilo mi je posve stran pojam i zaista sam trebala na tome poraditi. Oduvijek sam mislila da samo trebam više voljeti. Za mene je bilo pravo otkriće da on zapravo traži da ga više poštujem. Hvala još jednom! Budući da svakodnevno primjenjujemo ono što smo naučili o povezanosti ljubavi i poštovanja, osjećam uzbuđenje pred onime što nas čeka u budućnosti. Ovime se snaga našega braka obnavlja.

Ponekad mi je teško  poniziti se i podložiti

Iznenađuje me što se vraćamo na osnove. Mnogo se govori o komunikaciji u braku i ispunjavanju međusobnih potreba, a jednostavna se rješenja problema u našem braku nalaze u Božjoj Riječi. Kažemo da se u Svetome pismu nalazi sve što nam je potrebno za život, a opet se okrećemo popularnoj psihologiji tražeći ta rješenja. S vremena na vrijeme ponovno pročitam ulomak poslanice Efežanima da podsjetim samu sebe kako bih trebala biti podložna. Doduše, ponekad mi je teško  poniziti se i podložiti, ali mi moj obzirni i mudri muž koji se trudi kršćanski živjeti u tome mnogo pomaže.

Tijekom 2018. godine pokrenut ćemo i male grupe (tečajeve).

Kroz te male grupe – koje su mnogim parovima preko noći promijenile shvaćanje temeljnih potreba supružnika – mnogi su brakovi bili osnaženi i obnovljeni, a mnogi i spašeni, dok su mnogi samci i parovi stvorili snažan temelj za ulazak u bračni život. Detaljnije o malim grupama i kako se prijaviti možete saznati ovdje.

Autor: dr. Emerson Eggerichs (www.loveandrespect.com)       

Prijevod: Danijel Katanović (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh