Svjedočanstva

IZ KNJIGE ‘POZOVI ME’

„Moj si, do smrti ćeš biti moj!“ Svjedočanstvo iz života svećenika Marijana Arhara…

„Moj si, do smrti ćeš biti moj!“

Foto: Shutterstock

 

Robi se predstavio i rekao da je oženjen, po zanimanju zidar i živi s obitelji u Ljubljani. Rodom je iz Gorenjske, iz jednoga malog sela. U životu je jako mrzio oca kojega uopće nije poznavao. Pitao se zašto mora živjeti, zašto se uopće rodio, kad je imao dojam da je nepoželjan – sve što je bio i sve što je činio bilo je pogrešno. Majka ga je napustila kad je pošao u predškolu. Neko su ga vrijeme rođaci prebacivali od jednoga k drugome, a potom dali udomiteljima.

Robi je o tome pripovijedao na nekim duhovnim vježbama na kojima je sudjelovao i Marijan Arhar. Marijan je bio duboko potresen pa je, kad je Robi završio svoju priču, prišao k njemu i rekao…

Sjeća se da nije smio jesti za istim stolom s ostalima – osjećao se poput odbačenog psa. Jednog ga je dana seksualno zlostavljao muškarac iz susjednog sela, prijeteći mu da će ga ubiti ako bilo komu što zucne. Robi je o tome pripovijedao na nekim duhovnim vježbama na kojima je sudjelovao i Marijan Arhar. Marijan je bio duboko potresen pa je, kad je Robi završio svoju priču, prišao k njemu i rekao: „Moj si, do smrti ćeš biti moj!“ i zagrlio ga. Otad je Robi često dolazio k Marijanu moleći za savjete. Marijan je uvijek bio uz njega i savjetovao ga u mnogim stvarima, uključujući i Robertov posao… Postao mu je zemaljski i duhovni otac.

Iz knjige “Pozovi me” o životu svećenika I egzorcista pok. Marijana Arahara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh