Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Moj me supružnik može povrijediti, frustrirati, razljutiti, ali pitam se…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Često situacije u braku gledamo ovako: Moj/a suprug/a ima nadzor nada mnom i naš je život, naš brak „osuđen“ na loše jer je on/a takav/a.

Zastani i razmisli: Vjerujem li uistinu u to? Bog je to tako zamislio? Moj život ovisi o postupcima moga supruga / moje supruge? Mogu biti snažan/a, jak/a, pametan/a, odvažan/a, pokretač, ali sve to „pada u vodu“ ako nisam kraj supružnika koji je u svome bitku dobronamjerna osoba, stvorena na Božju sliku, koji/a se najčešće brani jer ga/ju ja napadam i ne pokazujem ljubav i poštovanje, iako to najčešće ne vidim. On/a je slab/a i ne snalazi se, pada i ne može mi uzvratiti na način koji očekujem, odnosno nije onakav/onakva osoba kakva sam se nadao/la da jest.

Naravno da me moj/a suprug/a može povrijediti, frustrirati, razljutiti, ta Bog nam je dao osjećaje

Zbog svega toga smo „osuđeni“ na život pun agonije, patnje? Zbog toga se osjećam kao da sam „žrtva“ svog supruga/e koji/a ne zna izraziti ljubav i poštovanje? Upadam u mentalitet bespomoćne žrtve, upadam u zamku ovog svijeta, i ne osvrćem se na istinu Božje Riječi. Ispada da moj/a suprug/a ima takav utjecaj na mene, ulogu koja je veća i od samoga Boga, odnosno stavljam njega/nju ispred Boga, ispred Njegove Riječi, njegovih uputa, vjere u njega.

Zar zaista vjerujem da moj život prvenstveno ovisi o postupcima moga supruga / moje supruge

Naravno da me moj/a suprug/a može povrijediti, frustrirati, razljutiti, ta Bog nam je dao osjećaje, emocije da možemo funkcionirati kao živa bića, koja imaju savjest i svijest, ali pitam se ovdje: Što me određuje, što slušam, što me vodi, kome i čemu vjerujem, što određuje moje reakcije? Zar zaista vjerujem da moj život prvenstveno ovisi o postupcima moga supruga / moje supruge, bilo oni dobri ili loši? Zar zaista želim vjerovati toj laži? U Efeženima 5,33 muškarcima je dana zapovijed da ljube, ženama da poštuju. Dakle, naš brak ovisi o poslušnosti Božjoj Riječi i bit će blagoslovljen upravo onoliko koliko ću se truditi poslušati Božju zapovijed, neovisno o tome trudi li se moj supružnik ili ne. Jer mene će Bog pitati što sam s time učinio/la?

Oče, daj da postanem vjeran/a tvojoj Riječi kako bi moj život, brak i obitelj bili blagoslovljeni

Koji privilegij, slobodu, snagu i utjecaj mi je Bog dao! Upravo kroz brak imam priliku „zaslužiti“ nebo. Upravo me takve situacije s mojim suprugom / mojom suprugom usmjeravaju k Bogu, pokazuju mi kakvo mi je srce, pokazuju koliko me vodi Božja Riječ, a koliko svijet, tijelo i đavao. A opet, mogu se uvijek opravdati da moj/a suprug/a ne zaslužuje ljubav i poštovanje. Kao da ja sve uvijek zaslužujem i trebam dobiti.

Oče, daj da postanem vjeran/a tvojoj Riječi kako bi moj život, brak i obitelj bili blagoslovljeni. Pomozi mi da ti predam svoje krive stavove, uzmi ih od mene i oslobodi me kako bih postao/la iskren/a prema sebi, tebi i svom suprugu / svojoj supruzi.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Isuse, daj da naučim bezuvjetno ljubiti i poštovati svoga supruga / svoju suprugu, koliko god mi to izgledalo čudno i besmisleno, koliko god me drugi uvjeravali da to nema smisla!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh