Mladi

„Dao bih sve na svijetu da ona nije popustila i da ja nisam bio tako uporan…” „Prije četiri mjeseca bio sam na fakultetu i imao sam djevojku koju sam volio. Isplanirali smo si cijeli život. Sada sam na otoku u Tihom oceanu, tisuće kilometara daleko od kuće. Dao bih sve na svijetu da ona nije popustila i da ja nisam bio tako uporan…”

„Dao bih sve na svijetu da ona nije popustila i da ja nisam bio tako uporan…”

Draga Abby,

godinama sam ti želio reći što mislim o tvojem staromodnom stavu prema seksu i tinejdžerima. Ali sada sam svjestan da si u pravu. O, kako bih volio da sam te poslušao.

Prije godinu dana, dok sam još bio u srednjoj školi, počeo sam se viđati s djevojkom koja je dvije godine mlađa od mene. Zaljubili smo se jedno u drugo do ušiju. Naši su roditelji bili prijatelji i bili su presretni zbog nas. Dali su nam punu slobodu. Kada bih išao kod nje, njezini bi otišli ranije na spavanje kako bismo nas dvoje mogli biti sami. U početku bismo samo zaljubljeno sjedili na kauču gledajući TV.

„I prije nego što smo toga postali svjesni, otišli smo predaleko”

Bilo nam je predivno. Zajedno smo, sami provodili i po šest večeri tjedno. Znali smo se tu i tamo poljubiti, a onda smo to počeli raditi stalno. Počeo sam joj otvoreno pokazivati da me privlači i uzbuđuje. Ona se je opirala, ali na koncu je počela popuštati iz straha da me ne izgubi.

Bilo kako bilo, povlačili smo jedno drugo i, prije nego što smo toga postali svjesni, otišli smo predaleko.

Počeli smo osjećati krivnju zbog onoga što radimo, ali tješili smo se time da se „volimo” i da ćemo se vjenčati čim ona završi školu. „Pa kakve to onda ima veze?” ponavljali smo. Jedne smo se večeri strašno posvađali.

„To se nikada ne bi dogodilo da smo pazili što radimo”

Iako to nije imalo nikakve veze sa seksom, znao sam da se to nikada ne bi dogodilo da smo pazili što radimo.

Dakle, ona me je udarila, i ja sam joj vratio. Nikad si to neću oprostiti. Otrčala je kući i rekla majci sve što se dogodilo među nama. Možete si zamisliti što se dogodilo nakon toga.

U to sam vrijeme studirao. Nisam se mogao usredotočiti na učenje. Samo sam želio umrijeti. Na kraju sam, svjestan da neću proći završni ispit, napustio fakultet i prijavio se u mornaricu.

Prije nego što sam otišao na osnovne pripreme, vidio sam je još samo jednom. Plačući mi je rekla da još uvijek ima iste osjećaje prema meni i da joj je žao zbog onoga što je napravila. Ali bilo je kasno. Njezini su joj roditelji zabranili da me viđa.

„Dao bih sve na svijetu da ona nije popustila i da ja nisam bio tako uporan”

Prije četiri mjeseca bio sam na fakultetu i imao sam djevojku koju sam volio. Isplanirali smo si cijeli život.

Sada sam na otoku u Tihom oceanu, tisuće kilometara daleko od kuće.

Dao bih sve na svijetu da ona nije popustila i da ja nisam bio tako uporan. Cure, ako mislite da se morate podati svome dečku kako biste ga zadržale, lude ste. Ostao bih s njom i da mi je dopustila da ju samo držim za ruku.

Mislim da sam bio kao i svi ostali mladići. Sebičan.

Sada mi je žao i dao bih sve za još jednu šansu, ali nikada ju neću dobiti. Volim ju svim svojim srcem i voljet ću je do kraja života.

„Roditelji ne znaju što se može dogoditi kada tjeraju svoju djecu da budu odrasla”

Molim vas, govorite i dalje tinejdžerima i roditeljima ono što ste govorili dosad. Roditelji ne znaju što se može dogoditi kada tjeraju svoju djecu da budu odrasla. A djeca ne shvaćaju da se igraju s eksplozivom kad eksperimentiraju sa seksom.

Abby, ovo pismo možete objaviti u cijelosti, ili bilo koji njegov dio, kako biste mladima pomogli da shvate ono što im želite prenijeti. To ne možete previše naglasiti jer ulozi su tako visoki. Slobodno navedite moj primjer…

Žalosni mornar

Ulomak iz knjige za tinejdžere o ljubavi, zaljubljivanju i seksu.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh