Aktualnosti

VELIKI ŽIVOTNI IZAZOV

Mladi bračni par vodit će prvu katoličku bolnicu u Iraku nakon pada Islamske države Bolnica će početi s radom u kršćanskoj četvrti Ankawa u Erbilu, u sjevernom Iraku, i zvat će se 'Shlama' ili 'Shalom', to jest 'Mir'.

Kaldejski je nadbiskup Erbila, Bashar Warda, pozvao mladi bračni par Saveena Oghana i Ban Isaqui, liječnika i stomatologinju, da pokrenu rad prve i jedine bolnice kojom upravlja Katolička Crkva u Iraku nakon pada takozvane Islamske države.

To dvoje mladih ljudi, dvadesetosmogodišnjaci sada su u Brisbaneu u Australiji, gdje na Katoličkom sveučilištu završavaju izobrazbu za zdravstvene administratore, što ih zapravo priprema za projekt na koji su pozvani. Bolnica će, kako je bračni par objasnio za portal Chaldean View, početi s radom u kršćanskoj četvrti Ankawa u Erbilu, u sjevernom Iraku, i zvat će se “Shlama” ili “Shalom”, to jest “Mir”.

Nadbiskup Warda želi – rekao je Saveen – da kršćani budu prisutni u Iraku sa svojim vrijednostima, posebno na području obrazovanja i zdravstva. Pravi je to izazov za dvoje mladih ljudi koji kažu da su ostavili sve, stavljajući na stranu i svoju karijeru, kako bi pozitivno odgovorili na taj poziv. Oboje su već u bili dobrovoljci Erbilske nadbiskupije i radili su s izbjeglicama u dolini Ninive. Sada kao stručnjaci žele staviti na raspolaganje sve svoje sposobnosti i snage, jer ono što najviše želi svaki Iračanin je mir.

Izvor: Vatikanski radioBook.hr 

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh