Svjedočanstva

BOŽJA PROVIDNOST

Misliš da ti Bog neće pomoći u novčanim problemima? Pročitaj… Gospodin jako dobro vidi sve naše potrebe

Foto: Pixabay


 

Jednom smo bili u velikoj poteškoći jer nismo imali dovoljno novca za plaćanje rate za hipoteku na našoj kući. Trebali smo plaćati banci svakih šest mjeseci. Nunzia i ja odlučili smo prodati našu kamp prikolicu kako bismo mogli platiti ratu. Kupili smo je prije nekoliko godina kako bismo mogli s djecom sudjelovati na godišnjem ljetnom kampu naše zajednice Magnificat.

„Sigurni smo da će nam Gospodin dopustiti da kasnije kupimo drugu prikolicu, ako nam zatreba. Zasad se možemo vratiti starom šatoru. Gospodin je dao, Gospodin je uzeo. Blagoslovljeno ime Gospodnje.“

Gospodin nam je bio spreman pomoći, ovog puta preko Lucije i Brune, članova naše zajednice koji su živjeli u drugom gradu. Neposredno nakon što smo donijeli odluku o prodaji kamp prikolice, Lucia je nazvala Nunziju i pitala za našu kamp prikolicu. Ona i njen suprug (ili njihovi prijatelji) odlučili su kupiti kamp prikolicu sličnu našoj i pitala je koje je marke. Naravno, Nunzia je zgrabila priliku i rekla joj da je naša kamp prikolica na prodaju. Kada je Lucia pitala zašto, Nunzia joj je objasnila našu odluku da je prodamo. „Sigurni smo da će nam Gospodin dopustiti da kasnije kupimo drugu prikolicu, ako nam zatreba. Zasad se možemo vratiti starom šatoru. Gospodin je dao, Gospodin je uzeo. Blagoslovljeno ime Gospodnje.“

bili smo vrlo sretni što je Gospodin tako brzo pronašao potencijalnog kupca za našu prikolicu

Lucia je ljubazno saslušala cijelu priču i rekla Nunziji da će joj uskoro javiti što su odlučili. Naravno, bili smo vrlo sretni što je Gospodin tako brzo pronašao potencijalnog kupca za našu prikolicu.

Darežljive sluge Božje

Zamislite naš šok kada nas je nekoliko dana kasnije Lucia ponovno nazvala. Ovog puta rekla je Nunziji da ne moramo prodavati kamp prikolicu. Odmah je bila započela s prikupljanjem novca među prijateljima i uskoro su skupili iznos koji nam je trebao za plaćanje rate. Nevjerojatno!!! Još jednom aleluja Gospodinu! Njegovo ime i vjernost neka su hvaljeni sada i zauvijek. Neka su blagoslovljene Njegove darežljive sluge.

Ulomak iz knjige „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh