Čitamo knjigu

VELIČA DUŠA MOJA GOSPODINA...

Za mene je Bog bio nezainteresirani i daleki sudac, a sada prebiva u mom srcu Nitko mi do tada nije rekao da molitva može biti način zahvaljivanja Bogu!

Bog kojeg sam poznavao kao dalekog i nezainteresiranog suca, napravio svoje prebivalište u mom srcu, u mojoj obitelji

Foto: Fifaliana-joy, Pixabay

 

Tko je Bog kao ti koji prašta krivnju,
koji grijeh oprašta i prelazi preko prekršaja …
koji ne ustraje dovijeka u svome gnjevu,
nego uživa u pomilovanju?
(Mihej 7, 18)

Samo nekoliko dana nakon iskustva u svetištu Djevice Marije, Kraljice neba, saznao sam da su moji roditelji postali članovi karizmatske zajednice koja je osnovana u mojoj župi nekoliko mjeseci prije toga. Voditelj ove nove zajednice bio je isti onaj o. Antonio, mladi svećenik kojeg sam upoznao prije nekoliko godina. Nevjerojatno, zar ne?

Nitko mi do tada nije rekao da molitva može biti način zahvaljivanja Bogu!

Otišao sam ga posjetiti kako bih s njime podijelio svoje duhovno iskustvo. Bila je noć i dok sam s njim razgovarao u malom dnevnom boravku u župnoj kući, počeli smo moliti i zahvaljivati Bogu, blagoslivljajući Ga na jednostavan način pun mira. Nitko mi do tada nije rekao da molitva može biti način zahvaljivanja Bogu! Naša se molitva pretvorila u radost i ushićenje. Zatim suze i plač. Onda opet ushićenje i pjevanje, nevjerojatno iskustvo… Srce mi je preplavila radosna melodija i počeo sam pjevati! Doživljavao sam novi izljev Duha Svetoga, iskustvo koje nazivamo krštenjem u Duhu Svetom. Duboki susret – srce sa srcem – između Boga i čovjeka i moj je život upoznao radost spasenja!

…nakon više od trideset godina, mogu posvjedočiti da je Bog kojeg sam poznavao kao dalekog i nezainteresiranog suca, napravio svoje prebivalište u mom srcu, u mojoj obitelji, u mom životu

Sada je u mom srcu

Taj je trenutak obilježio moj život i od tada, nakon više od trideset godina, mogu posvjedočiti da je Bog kojeg sam poznavao kao dalekog i nezainteresiranog suca, napravio svoje prebivalište u mom srcu, u mojoj obitelji, u mom životu. Od tog se trenutka moj život doista promijenio.

Nastavak možeš pročitati u knjizi „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh