Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO IZ „ŠKOLE MOLITVE”

Mislio sam da je On neki daleki Bog… Ova je životna priča poticajna za sve one koji kao i Matej misle da je Bog dalek

Mislio sam da je On neki daleki Bog...

Odgojen sam u kršćanskoj obitelji. Otkad znam za sebe išao sam nedjeljom na svetu misu. Majka me je naučila da trebam Bogu zahvaljivati i moliti mu se i to sam i činio. No moje su molitve pretežito bile recitiranje, bez previše razmišljanja i smisla. Većinom sam ponavljao iste zahvale, iste molbe. U glavi sam imao neku svoju sliku o Bogu koju sam stvorio vremenom, pod utjecajem okoline i medija. Smatrao sam da je on neki daleki Bog i u srcu zapravo nisam ni vjerovao da će se moje molitve zaista ostvariti, a i kada bi se ostvarile, nisam vjerovao da je to uistinu bila Božja providnost.


Boga i njegovo postojanje pobliže sam upoznao kad sam upao u teško životno razdoblje. Počele su me mučiti negativne misli. Sve su češći bili dani kada nisam bio sretan. Tražio sam smisao, ali često na pogrešnim mjestima. Pokušavao sam pronaći zadovoljstvo u materijalnim stvarima, ali u meni je bio nemir. Pretvarao sam se da sam netko tko zapravo nisam. Tada sam se napokon u molitvi iskreno obratio Bogu za pomoć. Nakon toga počeo sam osjećati mir i istinsku radost, kao da su sve brige i svi problemi nestali. I tada sam shvatio da to nije nikakva slučajnost nego da je to živi Bog, Isus Krist koji odgovara na moje molitve. Počeo sam intenzivno moliti, no nedostajao mi je jedan velik dio. Biblija. Sve to vrijeme nije mi padalo na pamet da ju počnem čitati. A onda mi se je taj dio upotpunio kad sam dobio poziv da se uključim u Školu molitve.

Tu sam počeo upoznavati Boga kroz njegovu Riječ, onakva kakav on zaista jest. U meni se je javila snažna želja da upoznam Isusa Krista. I Isus je ušao u sve segmente moga života i promijenio me.

Posvjedočio: Matej Salopek.

Detaljnije o tečaju „Škola molitve” možete pogledati ovdje, a on se trenutno održava u: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Našicama, Kninu, Koprivnici, Križevcima, Varaždinu, Bjelovaru, Ivanić Gradu, Sisku, Petrinji, Donjem Miholjcu, Plitvičkim Jezerima, Ravnoj Gori… Ako niste iz spomenutih mjesta, ne brinite, pošaljite nam upit kako bismo se o svemu dogovorili.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh