Vijesti

Meksička kraljica ljepote napustila karijeru i otišla u samostan – „Ako vas Bog zove, on će se pobrinuti za sve”

Meksička kraljica ljepote napustila karijeru i otišla u samostan - „Ako vas Bog zove, on će se pobrinuti za sve”

Mlada Meksikanka, prošle je godine proglašena kraljicom ljepote u svom rodnom gradu. Pažnju javnosti privukla je svojom odlukom da napusti karijeru i pridruži se Misionarkama Presvetoga Sakramenta – prenosi Katolička informativna agencija u Americi (CNA).

Priča dvadesetogodišnje Esmeralde Solís Gonzáles privukla je pažnju javnosti nakon što je na društvenoj mreži objavljeno da odlazi u samostan i napušta posao nutricionistice.

„Bila sam jako zadovoljna sa svim što sam imala, ali to se ne može usporediti sa srećom koju Bog sada stavlja u moje srce.”, progovorila je za CNA.

„Bila sam jako zadovoljna sa svim što sam imala, ali to se ne može usporediti sa srećom koju Bog sada stavlja u moje srce”

Poziv je dobila na blagdan Navještenja Gospodinova

Mlada Meksikanka rođena je 12. travnja 1997. godine u katoličkoj obitelji. 2016. godine proglašena je kraljicom ljepote u svom rodnom gradu. Trenutno boravi u samostanu Misionarki Presvetoga Sakramenta u saveznoj državi Morelos.

Esmeralda se prvi puta susrela sa sestrama Misionarkama Presvetoga Sakramenta, još kao četranestogodišnja djevojka. Njen se poziv na posvećeni život razvijao sudjelovanjem u danima posvećnima razmatranju životnoga poziva, misijama i kampovima. Poziv je dobila u ožujku ove godine, na blagdan Navještenja Gospodinova.

„Božje je vrijeme savršeno. Tijekom tog vremena (razlučivanja) dopustio mi je da steknem iskustva kao što su izbor za kraljicu ljepote i druga iskustva koja su zauvijek ostavila svoj trag i omogućila mi da dosta toga naučim za ono što dolazi.”, prenosi CNA.

Proces razlučivanja

Kako bi otkrila svoj poziv, Esmeralda je dosta vremena provela u molitvi i dobrotvornom radu. U procesu razlučivanja, kako kaže, bilo je straha i sumnje, ali sve je to nadvladala ljubav koju joj je Gospodin svakoga dana pokazivao.

„Bila je to teška promjena za moju obitelj jer uključuje razdvajanje, ali uvijek sam imala podršku mojih roditelja, braće i sestara, te pravih prijatelja. Iako sam se mogla razvijati i u nekom drugom okruženju, osjećam da me Gospodin treba ondje gdje mogu donijeti plod na drugačiji način.”, rekla je za CNA.

„Ako vas Bog zove, on će se pobrinuti za sve”

Misionarke kojima se mlada Esmeralda pridružila djeluju u bolnicama, predškolskim ustanovama, školama, studentskim domovima, centrima za duhovne vježbe, misijama, itd. Njihove se zajednice nalaze u Meksiku, Kostarici, Argentini, Sjedinjenim Američkim Državama, Španjolskoj, Italiji, Irskoj, Rusiji, Japanu, Koreji, Indoneziji, Sierra Leonu, Nigeriji, Vijetnamu i Indiji.

„Ne smijete se bojati. Ako vas Bog zove, on će se pobrinuti za sve. Sve što trebate učiniti je primiti ga s puno mira, radosti i pouzdanja. Vjerujem da je strah uzrokom uskraćivanja prave sreće koju samo Bog može ponuditi.”, rekla je i mladima poručila da će u svakom pozivu pronaći poteškoće, ali ako se uhvate za Božju ruku, moći će napraviti sljedeći korak.

Najčitanije

Na vrh