Osobni razvoj

IZABERI MILOST

MEDITACIJA Po Zakonu se nitko ne može spasiti. Zakon je dân da bi ukazivao na dobro i zlo Ako želiš biti spašen po milosti, dođi k meni i priznaj da si mnogo puta mogao biti bolji čovjek

Foto: Unsplash,  Miriam G

 

Želiš li biti suđen po Zakonu ili po milosti?

Ako izabereš sud po pravednosti Zakona, tada moraš znati da nijedan zakon, pa ni moj, ne važe dobra i loša djela i ne donosi presudu na temelju onih koja prevagnu, nego kažnjava svaki prekršaj.

Kad bih ti sudio na temelju Zakona, ne bih te uspoređivao s drugim ljudima, ne bi me zanimalo jesi li bolji ili lošiji, pravedniji ili nepravedniji od njih. Po Zakonu bi bio, poput Adama, osuđen zbog jednog jedinog grijeha.

Po Zakonu se nitko ne može spasiti. Zakon je dân da bi ukazivao na dobro i zlo.

Ako želiš biti spašen po milosti, dođi k meni i priznaj da si mnogo puta mogao biti bolji čovjek: da si me slušao kad sam te kroz savjest poticao da činiš dobro i da izbjegavaš zlo; da si me htio bolje upoznati, da si htio više vremena provoditi sa mnom.

Pokaj se i primi moje oproštenje.

Silno je važno da mi nakon ispovijedi iskreno zahvališ za to što sam ja u svojem milosrđu umjesto tebe platio kaznu za tvoje grijehe. Iskrena zahvala pomoći će ti da moje oproštenje primiš srcem.

Čini to kad god postaneš svjestan da si sagriješio.
Hoćeš li?

 

“Želim da živiš” namijenjena je ljudima dobre volje koji žele uspostaviti prisniji odnos s Bogom, a posebno onima koji se zbog bilo kojeg razloga nalaze u bezizlaznoj životnoj situaciji.

Svrha molitvenika-knjige nije samo tražiti nešto od Boga, već je svrha, daleko više, pripremiti srce da mogne primiti ono što nam Bog može i tako često želi dati, a mi iz najrazličitijih razloga ne možemo primiti.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Knjigu u elektroničkom obliku možete kupiti ovdje, verzija za žene ovdje

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh