Nekategorizirano

„JA DOĐOH DA ŽIVOT IMAJU, U IZOBILJU DA GA IMAJU” (IV 10,10)

Autor poziva čitatelje na duhovnu obnovu! 😇 Ovo navještava onaj koji o sebi izjavljuje da je On Život! Bilo je već mnogo utemeljitelja religija na ovom svijetu, ali ni jedan od njih se nije usudio za sebe reći da je on Put, Istina i Život. Jedino je Isus Krist mogao o sebi izjaviti tako nešto, jer je on Sin Božji.

„Same sebe ispitujte, jeste li u vjeri! Same sebe provjeravajte! Zar ne spoznajete sami sebe: da je Isus Krist u vama? Inače niste pravi” (2 Kor 13,5). Knjiga Josipa Lončara „Želim da živiš” potiče nas da ispitamo sebe, živimo li u vjeri

Autor poziva čitatelje na razmišljanje, na duhovnu obnovu! 😇

„Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju” (Iv 10,10) navještava onaj koji o sebi izjavljuje da je On Život! Bilo je već mnogo utemeljitelja religija na ovom svijetu, ali ni jedan od njih se nije usudio za sebe reći da je on Put, Istina i Život. Jedino je Isus Krist mogao o sebi izjaviti tako nešto, jer je on Sin Božji.

„Same sebe ispitujte, jeste li u vjeri! Same sebe provjeravajte! Zar ne spoznajete sami sebe: da je Isus Krist u vama? Inače niste pravi” (2 Kor 13,5). Knjiga Josipa Lončara „Želim da živiš” potiče nas da ispitamo sebe, živimo li u vjeri. Ujedno poziva sve čitatelje na dublji i čvršći odnos sa Životom, Isusom Kristom.

Autor poziva čitatelje na razmišljanje, na duhovnu obnovu, i oni koji prihvate taj poziv, pronaći će Život! Dopustite da vas Josip Lončar povede putem kojim i on sâm hoda, da bi njegova razmišljanja i iskustva doživljena u Kristu postala i vaša iskustva!

László Varga, biskup u Kapošvaru

Ova je knjiga idealan poklon za nekoga tko se nalazi pred opasnošću neposredne smrti zbog teške ili neizlječive bolesti ili zbog starosti, no jednako tako može biti korisna i drugima koji žele produbiti svoj odnos s Bogom.

Autor Josip Lončar

Želim da živiš

Bog se sigurno ʽželi aktivno uključitiʼ – želi utješiti, ohrabriti, oprostiti; želi dati smisao ljudskoj patnji i, konačno, želi ozdraviti one kojima medicina više ne može pomoći.

Knjiga je koncipirana tako da čitatelja kroz čitanje, slušanje i razmatranje privoli da dopusti Bogu da mu mijenja srce, srce koje tako često zbog zatvorenosti uzrokovane osobnim nepoznavanjem Boga i strahom od smrti ne može primiti ono što mu Bog hoće i može dati.

Meditacije nisu izravan Božji govor i rezultat su autorova promišljanja te ih treba shvatiti u smislu: „Možda bi ti Bog u ovoj tvojoj životnoj situaciji govorio upravo ovako”.

Meditacije postoje i u zvučnom formatu kako bi bile dostupne i najtežim bolesnicima koji više nisu u stanju čitati. Kombinacija čitanja i slušanja će mnogima biti na istinski blagoslov.

Autor

„Možda bi ti Bog u ovoj tvojoj životnoj situaciji govorio upravo ovako”

Knjiga je svojevrsni molitvenik u kojem, za razliku od većine drugih molitvenika, ne govorimo mi Bogu, nego Bog progovara nama i treba ih shvatiti u smislu: Možda bi ti Isus u tvojoj sadašnjoj situaciji govorio upravo ovako.

Knjiga se sastoji od dvadeset meditacija nastalih na osnovu razmatranja Božje riječi. U meditacijama se ne radi o izravnom Božjem govoru.

Knjiga je namijenjena ljudima dobre volje koji žele uspostaviti prisniji odnos s Bogom, a posebno onima koji se zbog bilo kojeg razloga nalaze u bezizlaznoj životnoj situaciji.

Molitvenik-knjiga ne donosi ništa novo ni spektakularno, no čitatelju pristupa na bitno drugačiji način od većine ostalih molitvenika.

Svrha molitvenika-knjige nije samo tražiti nešto od Boga, već je svrha, daleko više, pripremiti srce da mogne primiti ono što nam Bog može i tako često želi dati, a mi iz najrazličitijih razloga ne možemo primiti. Dakle, svrha ovog molitvenika je kvalitetna promjena osobnog odnosa s Bogom, promjena koja čitatelju može pomoći da djelatno i plodonosno uključi Boga u svoju životnu situaciju.

Želim da živiš

Sadržaj knjige

U prvom dijelu knjige čitatelj se čitanjem meditacija razumski upoznaje sa sadržajem.

Nakon što u razumu barem djelomično prihvati sadržaj poruke pojedine meditacije, čitatelj prelazi na drugi korak, u kojem može tu poruku razmatranjem upisati iz razuma u srce.

Postoji bitna razlika između razmišljanja i razmatranja. Kad razmišljamo, tada određeni tekst čitamo i pokušavamo ga razumjeti kako bismo si stvorili što jasniju sliku ili ideju onoga što smo pročitali. Razmatranje je obrnut proces, u kojem najprije stvaramo slike ili ideje onoga što čitamo (ili slušamo) i tek onda pokušamo shvatiti što nam tekst zapravo govori.

Zbog toga se u drugom koraku na svakoj pojedinoj stranici nalazi po jedna slika i čitatelj je izazvan da najprije upisuje u srce jednu po jednu sliku, odnosno ideje i da tek na kraju pojedine meditacije razmišlja o onome što mu Duh Sveti progovara.

Na kraju svake meditacije čitatelj (ili, bolje rečeno, molitelj) izazvan je iskreno odlučiti želi li prihvatiti ponuđenu mu riječ ili ne.

U našem odnosu prema Bogu nije presudno imamo li vjere, ufanja i ljubavi; nije presudno jesmo li se pokajali, jesmo li oprostili, jesmo li dovoljno ljubili… Bez Isusa ionako ništa od toga ne možemo učiniti i zato je presudno započeti s odlukom da to želimo postići s njime i uz njegovu pomoć. Ako ustrajemo, to će se i dogoditi.

U trećem koraku čitatelj je izazvan da se sasvim konkretno preda Bogu jer je predanje jedan od osnovnih uvjeta za primanje. Izljev Božje milosti (koji često uključuje i ozdravljenje) najčešće se dogodi tek kad smo spremni prihvatiti smrt, kad se potpuno prepustimo u Božju volju.

U knjizi se za čitatelja nalazi prostor za oproštajna pisma najbližima, za zahvale onima koji su mu u životu činili dobro, za pismo oproštenja ako je s nekime u svađi, ako nekome nije oprostio; nalazi se prostor za traženje oprosta od onih koje je u životu povrijedio… Ako i ne ozdravi, bit će to neprocjenjiva uspomena bližnjima koje ostavlja u ovom svijetu.

U četvrtom koraku čitatelj postaje slušatelj koji sluša riječi meditacija koje mu nakon prijeđena prethodna tri koraka dotiču srce na mnogo lakši način i otvaraju ga protoku Božje milosti i Božjeg milosrđa.

Knjiga je idealan poklon za nekoga tko se zbog teške ili neizlječive bolesti (također i starosti) nalazi pred prijetnjom smrti jer može pomoći pripremiti umirućeg za vječnost ali mu jednako tako može pomoći da povjeruje i da ozdravi.

Sadržaj knjige može pomoći i onima koji su se udaljili od Crkve i sakramenata da pozovu svećenika ili da se sami vrate u Crkvu, da počnu čitati i razmatrati Božju riječ i tako počnu živjeti od vjere.

Autor knjige je osobama u najtežim životnim situacijama spreman pružiti dodatnu molitvenu potporu ako mu se jave e-mailom na adresu navedenu u knjizi.

Osim tiskanog izdanja, knjiga je dostupna u EPUB formatu i možete ju čitati ali i slušati na svom mobitelu, tabletu i/ili računalu. Više o tome na: www.figulus-media.com.

Autor

Iz knjige „Želim da živiš” autora Josipa Lončara. Do nedjelje 26. kolovoza knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 70 kuna (redovna cijena iznosi 100 kuna). Knjigu možete kupiti ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.
Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni? Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite kupiti knjigu u elektroničkom izdanju (e-knjigu), kliknite na gumb „Kupi elektroničko izdanje“.

Osnovne informacije

Naslov: Želim da živiš
Podnaslov: Možda bi ti Isus govorio upravo ovako
Autor: Josip Lončar
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2018.
Broj stranica: 336
Uvez: tvrdi
Veličina knjige: 134 x 181 mm

Ženska verzija:

Muška verzija:

Ženska verzija:

Muška verzija:

Najčitanije

Na vrh